• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paistettu kampela ja piparjuuri-perunasose

Paistettu kampela ja piparijuuriperunasose saavat kaverikseen kauniin värisen tilliöljyn. Tämäkin resepti vain n. 2,25€/annos*.
Paistettu kampela ja piparjuuri-perunasose
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 360 kcal / annos (390g)

Ainekset

4 annosta
    • 1ps(600 g)Pirkka alaskan kampelafileitä
    • 1-2rklvoita

Tilliöljy

Piparjuuri-perunasose

    • 1kgjauhoisia perunoita (punainen pussi)
    • n. 3dlmaitoa
    • n. 1/2rklpiparjuuritahnaa
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata kampelat pakkauksen ohjeen mukaan. Pese, kuori ja paloittele perunat.
  2. Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Kuumenna maito. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta perunasose piparjuuritahnalla ja suolalla.
  4. Pane tasapohjaiseen kulhoon revitty tilli ja öljy, soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta tilliöljy suolalla ja pippurilla.
  5. Kuumenna voi pannulla ja paista kaloja noin 2-3 minuuttia/puoli. Tarjoa paistetut kampelat tilliöljyn ja piparjuuri-perunasoseen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 390g100 g

  • 360 kcal1 510 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille