• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Parsakaalitimbaalit mikrossa

Parsakaalitimbaalit on klassinen, ranskalainen kasvisruoka.
Parsakaalitimbaalit mikrossa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 77,8 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Voiteluun

    • voita

Vadille

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Voitele 4 (à 2 dl) suorareunaista kohokasvuokaa tai teekuppia huolellisesti pehmeällä voilla.
  2. Kaada jäiset parsakaalit mikroastiaan ja peitä kannella. Kypsennä täysteholla (800 W) 5 minuuttia. Anna kaalien hetken aikaa jäähtyä ja siirrä monitoimikoneen kulhoon. Soseuta ja lisää kerma. Lisää kananmunat, sekoita tasaiseksi ja mausta.
  3. Annostele seos vuokiin niin, että sisältö täyttää vain 2/3 vuokien tilavuudesta. Peitä vuoat tuorekelmulla ja aseta ne mikroaaltouunin pyörivälle alustalle ympyrän muotoon. Kypsennä täysteholla 4-5 minuuttia. Timbaalit ovat kypsiä, kun ne irtoavat kupin reunoista.
  4. Anna timbaalien hiukan jäähtyä ja kumoa ne vuoista tarjolle. Levitä ympärille öljyllä ja mustapippurilla maustettua rucolaa ja pieniksi kuutioiksi leikattua tomaattia. Tarjoa parsakaalitimbaalit imakuivatun kinkun kanssa alkupalaksi tai pikkuruoaksi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 77,8 kcal326 kJ
  • Proteiinia4,1 g
  • Hiilihydraatteja2,04 g
  • Rasvaa5,94 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille