• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Perunatortilla

Perunatortilla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 380 kcal / annos (295g)

Ainekset

4 annosta

Päälle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori kylmät perunat ja leikkaa noin sentin viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Paloittele paprikat.
  2. Kuumenna öljy pinnoitetussa pannussa (halkaisija 26 cm) ja paista siinä perunaviipaleita noin 5 minuuttia käännellen. Lisää sipulit ja jatka paistamista, kunnes purjo pehmenee. Lisää paprikapalat ja kuumenna seos käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa, lisää persilja, suola ja mustapippuri. Kaada munaseos tasaisesti pannulle ainesten päälle. Työntele massaa lastan kärjellä pannun pohjasta, jolloin raakaa munaa valuu pohjalle ja munakas hyytyy vähitellen.
  4. Sammuta levy ja peitä pannu kannella. Anna tortillan jälkikypsyä noin 5 minuuttia. Liu'uta tortilla varovasti tarjoiluvadille ja taittele päälle kinkku- ja tomaattiviipaleet sekä rucolat. Tarjoa lounaaksi tai iltapalaksi. Perunatortilla sopii myös kalan lisäkkeeksi ilman kinkkua.

Ravintosisältö perannos 295g100 g

  • 380 kcal1 590 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3