• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pinaattimuffinit

Mehevät pinaattimuffinit maistuvat kahvipöydässä tai vaikkapa kasvissosekeiton lisäkkeenä. Tämä resepti n. 0,25€/annos*.
Pinaattimuffinit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • 30 - 60 min
  • 190 kcal / annos (65g)

Ainekset

12 kpl

Pinnalle

    • Pirkka auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata pinaatti isossa kulhossa mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon jogurtti, maito, munat, rypsiöljy ja siirappi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään hiivaleipäjauhot, ruisjauhot, leivinjauhe, suola ja siemenet. Lisää kuivat aineet jogurttiseoksen joukkoon nopeasti sekoittaen. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
  2. Voitele muffinipelti. Jaa taikina pellin syvennyksiin. (Taikina on löysää, joten annostelu käy helpoiten pursottamalla. Lusikoi taikina isoon pakastepussiin, leikkaa kulma pois ja pursota taikina syvennyksiin). Ripottele muffinien pinnalle siemeniä.
  3. Paista pinaatti-siemenmuffinit 200 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 13 minuuttia. Nosta peltiä paistumisen loppuvaiheessa, jos leivonnaiset eivät ole saaneet riittävästi väriä.
  4. Poista muffinit pelliltä heti kuumina. Parhaimmillaan muffinit ovat leipomispäivänä. Muffinit voi myös pakastaa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 190 kcal795 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6