Pinkki hummus
Pinkki hummus saa hauskan värin punajuuresta. Resepti: Linnea Vihonen.
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1(100 g)punajuuri
- 1prk(230 g/230 g)Pirkka Luomu kikherneitä
- 2Pirkka Luomu valkosipulinkynttä
- 1Pirkka Luomu sitruunan raastettu kuori
- 1/2Pirkka Luomu sitruunan mehu
- 2rkltahinia
- 1/2tlcayennepippuria
- 1/2tlsormisuolaa
- ripausmustapippuria
Pinnalle
- sormisuolaa
- mustia tai vaaleita seesaminsiemeniä
Valmistus
yli 60 min- Paahda punajuuri 175-asteisessa uunissa kypsäksi, noin tunnin ajan. Vaihtoehtoisesti voit myös keittää punajuuren. Jäähdytä ja kuori.
- Huuhdo ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Soseuta punajuuri sauvasekoittimella. Lisää kaikki muut ainekset öljyä lukuun ottamatta ja soseuta. Lisää öljyä pikkuhiljaa. Voit jättää hummuksen ”rosoiseksi” tai soseuttaa täysin sileäksi. Jos koostumus on liian paksu, lisää hiukan vettä.
- Levitä hummus pienelle lautaselle. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle hiukan sormisuolaa sekä mustia tai vaaleita seesaminsiemeniä. Tarjoa esimerkiksi leivän kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Korvaa paahdettu punajuuri Pirkka punajuuri-perunasoseella. Käytä sosetta noin 2-3 rkl. Voit käyttää myös Pirkka Luomu punajuuriviipaleita mausteliemessä.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi