Pollo limonello
Pollo limonello eli sitruunainen broileripasta on saanut syntynsä helsinkiläisen ravintolan keittiöstä. Nyt pollo limonello on valloittanut suomalaiset kodit ympäri maan. Noin 2,00€/annos*
5 annostaalle 30 min
Ainekset
5 annosta
- 1rs(500 g)Pirkka broilerin fileepihvejä, maustamaton
- 1tlsuolaa
- 1/4tlkurkumaa
- ripauscayennepippuria
- 1tlk(2 dl)Arla Luomu kuohukermaa
- 2rklPirkka Luomu juoksevaa hunajaa
- 1rkltuoretta inkivääriä raastettuna
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1rklPirkka Luomu sitruunanmehua
- 1tlPirkka Luomu sitruunankuorta raastettuna
- 1tlk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2ruukkulehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia valmistusta.
- Laita pastavesi kiehumaan tilavaan kattilaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuutioi broilerit ja ruskista ne öljyssä paistokasarissa tai paistinpannulla. Mausta broilerit suolalla, kurkumalla ja cayennepippurilla.
- Lisää pannulle kerma, hunaja, inkivääri ja valkosipuli. Keitä, kunnes kerma on hieman paksuuntunut. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä jogurtti. Lämmitä kastike varovasti. Mausta mustapippurilla.
- Valuta pasta ja sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Kommentoi
Mahtavan makuinen, muokkasin hieman lisäämällä soijaa, persiljan sijaan laitoin basilikaa ja babypinaattia päälle, ja lisäsin myös kotimaisia siitakesieniä ja käytin cannelloni-pastalajiketta. Teen ehdottomasti monta kertaa uudelleen :)
Erittäin hyvin onnistunut resepti. Kevyt ja hyvin sitruunainen lopputulos, joka oli ainakin omaan makuun erittäin suksee. Sipulia kyllä suosittelisin hyvin kuullotettuna sekaan lisäpresenssiä tuomaan. Pätkän verran yrttisyyttäkin kaipasi, joka oli oma moka persiljan kaupassa unohdettuani, mutta voisi toimia myös babypinaatilla. korvasin myös tuoreen inkiväärin tahnalla lyhyen kiehautusajan takia. Ehdottomasti suositeltava ja täytyy näköjään originellikin käydä ekskursioimassa.
Hyvää tuli! Taaperollekkin maistui erinomaisesti.
Mainitun helsinkiläisravintolan versiossa oli myös sipulia, kuullotettuna broilerin paiston yhteydessä, eikä aivan niin pieneksi silputtuna kuin yleensä vaan reiluja parin sentin paloja.
Tämä on oli erittäin hyvää!
Tämä oli todella pahaa. Maku ja tuoksu oli hyvä kunnes lisäsin hunajan ja kurkuman.