• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punajuuri-halloumisalaatti

Punajuuri-halloumisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 77,6 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 40-60 minuuttia koosta riippuen.
  2. Jäähdytä punajuuret nopeasti kylmällä vedellä ja kuori ne. Kuori lähtee helposti käsin. (Käytä talouskäsineitä.) Lohko punajuuret ja pane ne kulhoon. Purista 1/2 appelsiinista mehu (1/2 dl) ja kaada se punajuurien päälle. Lisää öljy, rosmariini ja pippuri.
  3. Kuori loput appelsiinit kalvottomiksi ja leikkaa ne viipaleiksi.
  4. Viipaloi halloumi ja paista kuumalla (öljytyllä) pannulla kauniin väriseksi noin 1/2 minuuttia / puoli. Asettele appelsiinit laakealle vadille, lisää punajuuret ja halloumiviipaleet. Revi punajuuri-halloumisalaatin päälle rucolan lehtiä. Tarjoa lisäksi leipää.

Ravintosisältö per 100 g

  • 77,6 kcal325 kJ
  • Proteiinia3,52 g
  • Hiilihydraatteja5,67 g
  • Rasvaa4,48 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1