• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punajuuri-pähkinäpyörykät ja lämmin pinaattilisäke

Näiden punajuuri-pähkinäpyöryköiden ja lämpimän pinaattilisäkkeen reseptit ovat Kahvia ja kasvisruokaa -blogista.
Punajuuri-pähkinäpyörykät ja lämmin pinaattilisäke
Reseptin takana bloggaaja
  • 20 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

20 kpl

Pinnan voiteluun

Lämmin pinaattilisäke

    • 250gtuoretta pinaattia
    • 1iso sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 3rklsitruunanmehua
    • mustapippuria
    • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta punajuuri hienoksi, käytä raastimen pienempää raastinpäätyä.
  2. Hienonna makeasipuli ja valkosipuli. Kaada hiukan öljyä kuumalle pannulle ja lisää sipuli. Sekoittele kunnes se on läpikuultavaa ja lisää punajuuri ja valkosipuli. Anna paistua jatkuvasti sekoitellen noin 5min ajan.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla valmiiksi.
  4. Murskaa voipavut haluamallasi tavalla, käytin haarukkaa. Hienonna cashewpähkinä rouheeksi tai käytä valmista pähkinärouhetta. Myös hasselpähkinä tai saksanpähkinä maistuu varmasti upealle punajuuren kanssa.
  5. Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja lisää mausteet. Voit käyttää psylliumia sidosaineena. Toimii sekä sen kanssa että ilman, psylliumin kanssa koostumus on hiukan tiiviimpää. Mikäli psylliumia löytyy kotoa, suosittelen ehdottomasti käyttämään sitä.
  6. Hienonna ruohosipuli saksilla pieneksi. Sekoita hyvin ja muotoile noin 20 pieneksi palloksi leivinpaperille.
  7. Sekoita paprikajauhe oliiviöljyyn ja lisää halutessasi Tabascoa tuomaan tulisuutta. Joko sivele pyörykät öljy-paprikaseoksella tai kasta ne vuoronperään öljyyn ja asettele leivinpaperille.
  8. Paista 30min keskitasoa hiukan ylempänä tai kiertoilmalla. Anna pyöryköiden levätä noin 10 min.
  9. Valmista lämmin pinaattilisuke: Pilko sipuli, voit jättää palat isoiksikin. Kuullota niitä kunnes ne alkavat olla lähes kypsiä. Lisää valkosipuli ja sekoittele vielä pari minuuttia. Lisää pinaatti osissa, niin se mahtuu paremmin. Sekoittele kunnes pinaatti on vetäytynyt pienemmäksi ja kaikki on mahtunut pannulle. Älä kuitenkaan hauduttele ylimääräistä, jotta rakenne säilyy parempana. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja mustapippuri.
  10. Tarjoa punajuuri-pähkinäpyörykät lämpimän pinaattilisukkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Aterian lisäkkeeksi sopivat myös itse tehdyt ranskanperunat ja avokadoviipaleet.

Kommentoi

Arvosana reseptille11