Raclettea lappilaisittainTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raclettea lappilaisittain

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Voit valmistaa herkullisen raclette-illallisen myös lappilaisittain. Laita täytteeksi muun muassa poroa, puikulaperunaa sekä lapin rieskaa.

    Ainekset

    4 annosta
    150-200 g
     
    juustoa / ruokailija (Pirkka Saariston kerma-
    tai
     
    juustoa, emmentalia, sinihomejuustoa)
    tai

    Tarjoiluun

     
    kypsiä puikulaperunoita
    tai
     
    tai
     
    lohta
    tai
     
    sipulia
    tai
     
    tomaattia
    tai
     
    herkkusieniä
    tai
     
    tai
     
    cocktailkurkkuja
    tai
     
    puolukoita
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    293 kJ / 70 kcal
    Rasva
    6 g
    josta tyydyttynyttä
    4,1 g
    Hiilihydraatit
    0 g
    josta sokereita
    0 g
    Proteiini
    4,2 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Kypsennä puikulaperunat mieluiten höyryssä. Leikkaa juustot raclettepannuihin sopiviksi paksuhkoiksi viipaleiksi ja asettele ne tarjoiluvadille. Leikkaa poro pieniksi paloiksi. Paloittele lohi haarukkapaloiksi. Viipaloi sipulit, tomaatit ja herkkusienet paksuhkoiksi viipaleiksi. Pane lisäkkeet tarjolle vadeille ja kulhoihin.
    Jokainen ruokailija sulattaa juustoa pienessä pannussa. Juusto kaadetaan lautaselle ja syödään keitetyn perunan tai leivän sekä erilaisten tarjolla olevien lisäkkeiden kanssa. Pannulle voi panna esimerkiksi poroa ja puolukoita tai lohta juuston alle lämpenemään. Tomaatti-, sipuli ja herkkusieniviipaleet kypsyvät raclettepannun ylätasolla tai ruokailijoiden omissa pienissä pannuissa. Sinihomejuusto antaa sulatettavalle juustolle lisämakua.
    Vinkki! Raclettea voi käyttää myös jälkiruoan valmistamiseen. Pane pannulle juustoleipää ja kaada päälle kinuskikastiketta. Kuumenna racletessa pari minuuttia. Tarjoa lämmin juustoleipä puolukoiden tai lakkojen kanssa.
    Raclettea lappilaisittain