Raclettea lappilaisittain
Voit valmistaa herkullisen raclette-illallisen myös lappilaisittain. Laita täytteeksi muun muassa poroa, puikulaperunaa sekä lapin rieskaa.
4 annosta30 - 60 min728 kcal / annos (200g)
Ainekset
4 annosta
- 150g- 200 gjuustoa / ruokailija (Pirkka Saariston kerma-
- juustoa, emmentalia, sinihomejuustoa)
Tarjoiluun
- kypsiä puikulaperunoita
- kylmäsavustettua poroa
- lohta
- sipulia
- tomaattia
- herkkusieniä
- hillosipuleita
- cocktailkurkkuja
- puolukoita
- Lapin rieskaa tai muuta leipää
Valmistus
30 - 60 min- Kypsennä puikulaperunat mieluiten höyryssä. Leikkaa juustot raclettepannuihin sopiviksi paksuhkoiksi viipaleiksi ja asettele ne tarjoiluvadille. Leikkaa poro pieniksi paloiksi. Paloittele lohi haarukkapaloiksi. Viipaloi sipulit, tomaatit ja herkkusienet paksuhkoiksi viipaleiksi. Pane lisäkkeet tarjolle vadeille ja kulhoihin.
- Jokainen ruokailija sulattaa juustoa pienessä pannussa. Juusto kaadetaan lautaselle ja syödään keitetyn perunan tai leivän sekä erilaisten tarjolla olevien lisäkkeiden kanssa. Pannulle voi panna esimerkiksi poroa ja puolukoita tai lohta juuston alle lämpenemään. Tomaatti-, sipuli ja herkkusieniviipaleet kypsyvät raclettepannun ylätasolla tai ruokailijoiden omissa pienissä pannuissa. Sinihomejuusto antaa sulatettavalle juustolle lisämakua.
Tiesitkö että...
Vinkki! Raclettea voi käyttää myös jälkiruoan valmistamiseen. Pane pannulle juustoleipää ja kaada päälle kinuskikastiketta. Kuumenna racletessa pari minuuttia. Tarjoa lämmin juustoleipä puolukoiden tai lakkojen kanssa.Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 728 kcal3 050 kJ
- Proteiinia 56 g
- Hiilihydraatteja0 g
- Rasvaa57 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi