Raclettea lappilaisittain
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Voit valmistaa herkullisen raclette-illallisen myös lappilaisittain. Laita täytteeksi muun muassa poroa, puikulaperunaa sekä lapin rieskaa.
Ainekset
4 annosta
150-200 g | juustoa / ruokailija (Pirkka Saariston kerma- tai |
juustoa, emmentalia, sinihomejuustoa) tai | |
Tarjoiluun | |
---|---|
kypsiä puikulaperunoita tai | |
tai | |
lohta tai | |
sipulia tai | |
tomaattia tai | |
herkkusieniä tai | |
tai | |
cocktailkurkkuja tai | |
puolukoita tai | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 293 kJ / 70 kcal |
Rasva | 6 g |
josta tyydyttynyttä | 4,1 g |
Hiilihydraatit | 0 g |
josta sokereita | 0 g |
Proteiini | 4,2 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kypsennä puikulaperunat mieluiten höyryssä. Leikkaa juustot raclettepannuihin sopiviksi paksuhkoiksi viipaleiksi ja asettele ne tarjoiluvadille. Leikkaa poro pieniksi paloiksi. Paloittele lohi haarukkapaloiksi. Viipaloi sipulit, tomaatit ja herkkusienet paksuhkoiksi viipaleiksi. Pane lisäkkeet tarjolle vadeille ja kulhoihin.
Jokainen ruokailija sulattaa juustoa pienessä pannussa. Juusto kaadetaan lautaselle ja syödään keitetyn perunan tai leivän sekä erilaisten tarjolla olevien lisäkkeiden kanssa. Pannulle voi panna esimerkiksi poroa ja puolukoita tai lohta juuston alle lämpenemään. Tomaatti-, sipuli ja herkkusieniviipaleet kypsyvät raclettepannun ylätasolla tai ruokailijoiden omissa pienissä pannuissa. Sinihomejuusto antaa sulatettavalle juustolle lisämakua.
Vinkki! Raclettea voi käyttää myös jälkiruoan valmistamiseen. Pane pannulle juustoleipää ja kaada päälle kinuskikastiketta. Kuumenna racletessa pari minuuttia. Tarjoa lämmin juustoleipä puolukoiden tai lakkojen kanssa.