• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Rapeat fried chicken -koipipalatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rapeat fried chicken -koipipalat

Rapeat fried chicken -koipipalat on marinoitu ja mureutettu piimässä. Rapean kuorrutteen salaisuus ovat pankojauhot ja savupaprikajauhe. N. 2,10/annos*.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 1kgKariniemen Kananpojan koipipaloja, maustamaton
    • 3rklhienoa merisuolaa
    • 1tlmustapippuria

Kuorrute

    • 2dlpankojauhoja
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2-3tlsavupaprikajauhetta

Dippikastike

    • 1Pirkka mieto punainen chili
    • 1/2dlsitruunamehua
    • 2rklPirkka vaahterasiirappia
    • 2rklPirkka kalakastiketta
    • 1rklPirkka soijakastiketta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kaada piimä kulhoon. Lisää mausteet ja sekoita. Lisää koipipalat ja kääntele, jotta ne peittyvät marinadiin. Anna marinoitua viileässä vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään.
  2. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Nosta koipipalat yksi kerrallaan marinadista ja kääntele kuorrutteessa. Laita nuijat pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  3. Valmista dippikastike. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta. Hienonna chili. Sekoita kaikki dippikastikkeen ainekset keskenään.
  4. Tarjoa nuijat dippikastikkeen ja polentaranskalaisten kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua
  • Martha16.4.2017

    Ohjeessa lukee, että 3rkl suolaa. Laitoin 3tl. 😅

  • K-Kuluttajapalvelu16.4.2017

    Hei Martha, resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä. Piimän sekaan sekoitettuna suolaliuoksena, jossa kanat marinoituvat ennen kypsennystä, 3 tl on testiemme mukaan sopiva määrä. Siitä vain murto-osa imeytyy itse kanaan. Halutessaan määrää voi toki muokata oman mieltymyksensä mukaan.