Rapeat fried chicken -koipipalat
Rapeat fried chicken -koipipalat on marinoitu ja mureutettu piimässä. Rapean kuorrutteen salaisuus ovat pankojauhot ja savupaprikajauhe. N. 2,10/annos*.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- n. 1kgKariniemen kananpojan koipipaloja, maustamaton
- 3rklhienoa merisuolaa
- 1tlmustapippuria
Kuorrute
- 2dlpankojauhoja
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2-3tlsavupaprikajauhetta
Dippikastike
- 1Pirkka mieto punainen chili
- 1/2dlsitruunamehua
- 2rklPirkka vaahterasiirappia
- 2rklPirkka kalakastiketta
- 1rklPirkka soijakastiketta
Valmistus
yli 60 min- Kaada piimä kulhoon. Lisää mausteet ja sekoita. Lisää koipipalat ja kääntele, jotta ne peittyvät marinadiin. Anna marinoitua viileässä vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään.
- Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Nosta koipipalat yksi kerrallaan marinadista ja kääntele kuorrutteessa. Laita nuijat pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Valmista dippikastike. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta. Hienonna chili. Sekoita kaikki dippikastikkeen ainekset keskenään.
- Tarjoa nuijat dippikastikkeen ja polentaranskalaisten kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Suolan määrä lienee väärin. Tuli nimittäin tosi suolaista vaikka vähensin reilusti.
3 rkl kuten ohjeessanne vai 3 tl kuten kuluttajapalvelun kommentissanne?
Mirja, kiitos huomiostasi! Oikea määrä on tosiaan 3 rkl. Korjaamme oikean määrän myös aikaisempaan kommenttiin.
Ohjeessa lukee, että 3rkl suolaa. Laitoin 3tl. 😅
Hei Martha, resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä. Piimän sekaan sekoitettuna suolaliuoksena, jossa kanat marinoituvat ennen kypsennystä, 3 rkl on testiemme mukaan sopiva määrä. Siitä vain murto-osa imeytyy itse kanaan. Halutessaan määrää voi toki muokata oman mieltymyksensä mukaan.