• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sirpan savulohirulla

Sirpan savulohirulla on tuulihatturulla, jonka täytteenä on lämminsavulohi-tuorejuustotäyte. Rullan voi tehdä etukäteen, koska se mehevöityy jääkaapissa.
Sirpan savulohirulla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 viipaletta
  • 30 - 60 min
  • 187 kcal / 100 g

Ainekset

15 viipaletta

Pohja

Täyte

Koristeeksi

    • 1sitruuna
    • tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiehauta rasva ja jauhot kattilassa. Lisää maito ja keitä seosta pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna hieman jäähtyä.
  2. Lisää leivinjauhe ja suola sekä munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja jäähdytä.
  4. Paloittele lohi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota purjoa öljyssä pari minuuttia.
  5. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Levitä juustoseos pohjan päälle.
  6. Ripottele pinnalle purjo, lohi ja tilli.
  7. Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai mielellään yön yli. Viipaloi lohirulla ja koristele esimerkiksi tillillä ja sitruunaviipaleilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 187 kcal782 kJ
  • Proteiinia6,24 g
  • Hiilihydraatteja6,97 g
  • Rasvaa14,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2