Sirpan savulohirulla
Sirpan savulohirulla on tuulihatturulla, jonka täytteenä on lämminsavulohi-tuorejuustotäyte. Rullan voi tehdä etukäteen, koska se mehevöityy jääkaapissa.
15 viipaletta30 - 60 min187 kcal / 100 g
Ainekset
15 viipaletta
Pohja
- 1 1/4dlvehnäjauhoja
- 1/2dlruisjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1/2tlsuolaa
- 3kananmunaa
Täyte
- 300glämminsavustettua kirjolohifileetä
- 1/2(150 g)purjoa
- 1rklöljyä
- 1rs(200 g)valkosipulituorejuustoa
- 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
- 1dltilliä hienonnettuna
Koristeeksi
- 1sitruuna
- tilliä
Valmistus
30 - 60 min- Kiehauta rasva ja jauhot kattilassa. Lisää maito ja keitä seosta pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna hieman jäähtyä.
- Lisää leivinjauhe ja suola sekä munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja jäähdytä.
- Paloittele lohi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuullota purjoa öljyssä pari minuuttia.
- Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Levitä juustoseos pohjan päälle.
- Ripottele pinnalle purjo, lohi ja tilli.
- Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai mielellään yön yli. Viipaloi lohirulla ja koristele esimerkiksi tillillä ja sitruunaviipaleilla.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Ruokalajit
Ravintosisältö per 100 g
- 187 kcal782 kJ
- Proteiinia 6,24 g
- Hiilihydraatteja6,97 g
- Rasvaa14,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi