• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Suolaiset korvapuustitReseptin teki kumppani

Suolaiset korvapuustit

Suolaiset korvapuustit täytetään meetvurstilla ja juustoraasteella. Nauti puustit iltapalana, välipalana tai pakkaa piknikille evääksi.

  • 22 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

22 kpl
    • 5dlmaitoa
    • 50gtuorehiivaa
    • 2rklvaahterasiirappia
    • 1 1/2tlsuolaa
    • n. 2dlruisjauhoja
    • n. 8dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlrypsiöljyä
    • 1kananmuna

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja liuota sekoittaen. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja ruisjauhot. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla sekoittaen ja lopuksi kädellä vaivaten. Lisää myös öljy ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  2. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä tunnin ajan.
  3. Hienonna meetvursti silpuksi. Ota noin 1 dl juustoraastetta sivuun puustien koristelua varten.
  4. Kaada puolet taikinasta jauhotetulle työtasolle. Kauli ohueksi levyksi. Levitä levylle tomaattisosetta ja ripottele puolet meetvurstista, juustosta ja oreganosta. Rullaa tiukaksi ja leikkaa vinoja paloja, kuten korvapuusteja leivottaessa. Nosta palat kapea puoli ylöspäin ja paina korvapuustin muotoisiksi. Nostele puustit leivinpaperin päälle uunipellille. Leivo loppu taikina samoin.
  5. Anna puustien kohota noin 20 minuuttia leivinliinalla peitettynä.
  6. Voitele puustit kananmunalla ja ripottele niiden päälle juustoraastetta.
  7. Paista puustit 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua