• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Thaimaalainen nuudeli-pinaattikeitto

Thaimaalainen nuudeli-pinaattikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 252 kcal / annos (450g)

Ainekset

4 annosta
    • 1-2punaista chiliä
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2salottisipulia
    • 2rklöljyä
    • 1tlkorianterinsiemeniä
    • 14dlkalalientä
    • 100gtuoretta pinaattia
    • 1punainen paprika
    • 1rs(100 g)siitakesieniä
    • 1limetin raastettu kuori ja mehu
    • 1-2rklkalakastiketta
    • 2tlfariinisokeria
    • 100gvehnänuudeleita
    • 3/4dlsuolapähkinöitä
    • 2kevätsipulin vartta
    • 4rklkorianteria hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise chilit, poista siemenet ja valkoiset kalvot ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja salottisipulit.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää chilit, korianterin siemenet, valkosipulit ja salottisipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kalaliemi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.
  3. Revi pinaatin lehdistä paksu lehtiruoto pois. Suikaloi lehdet. Suikaloi paprika. Puhdista ja viipaloi sienet. Lisää liemen joukkoon limetin raastettu kuori ja mehu, kalakastike, fariinisokeri, nuudelit, paprikat ja pinaatit. Keitä noin kolme minuuttia.
  4. Lisää korianteri, suolapähkinät ja hienonnettu kevätsipuli. Syö lusikalla ja syömäpuikoilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 450g100 g

  • 252 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua