Värikäs porkkanapiirakka
Paahdetut väriporkkanat antavat ricotta-tuorejuustolla ja parmesaanilla täytetylle piirakalle kauniin värin. Porkkanan maku makeutuu ihanasti paahdettaessa. Noin 1,60€/annos
- 8 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
Taikina
- 125gPirkka voita
- 1-2rklkylmää vettä
- ripaus suolaa
Täyte
- 3-4(350 g)eriväristä porkkanaa
- 1rklrypsiöljyä
- 2tlkorianterinsiemeniä rouhittuna
- ripaussuolaa ja mustapippuria
- 2rs(à 250 g)ricottajuustoa
- 2dlPirkka Parhaat parmesaanijuustoa raastettuna
- 1/2dlminttua hienonnettuna
- ripaus suolaa
Pinnalle
- 1rklPirkka vaahterasiirappia
- 2tlpaahdettuja seesaminsiemeniä
- mintun lehtiä
- mustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Valmista pohja. Nypi kulhossa keskenään jauhot ja voi. Lisää vesi ja suola, sekoita taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjapiirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pohjaa peitettynä uunin keskitasolla 10-14 minuuttia, kunnes pohja on saanut väriä ja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä.
- Pese porkkanat, kuori tarvittaessa ja leikkaa ne pituussuunnassa veneiksi. Levitä porkkanat uunipellille, valuta päälle öljyä ja mausta. Paahda 225 asteessa 15-20 minuuttia, riippuen porkkanoiden koosta.
- Vatkaa ricotan rakenne rikki ja lisää joukkoon raastettu parmesaanijuusto sekä minttu ja suola. Levitä ricotta jäähtyneelle piirakkapohjalle.
- Nosta päälle huoneenlämpöiset porkkanat ja valuta päälle vaahterasiirappia. Viimeistele piirakka seesaminsiemenillä ja mintun lehdillä. Valuta halutessasi annosten päälle lisää vaahterasiirappia.
Tiesitkö että...
Voit myös esipaistaa pohjan ja porkkanat samaan aikaan kiertoilmauunissa 200 asteessa. Jos haluat ricotan rakenteesta sileämmän, painele ricotta lusikalla tiheäsilmäisen siivilän läpi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Korvasin vehnäjauhot kaurajauhoilla ja ricotan maustetulla tuotejuustolla. Lisäsin myös taikkinaan 2 kananmunaa. Ei hajonnut käsiin ja perhe tykkäsi.
Onko niin että tässä reseptissä ei ole soveltamisen varaa? Siinä käytetty ricotta on selvästi pehmeämpää kuin mitä itse tulin ostaneeksi. Pirkan omalla valmiilla ruistaikinalla koko piirakasta tuli sellaista murenevaa sekamelskaa että en ehkä uudestaan tähän uskalla. Leikkaaminen mahdotonta ilman että koko pala hajoaa tuhannen murenaksi. Missä kosteus ja mehevyys?
Ihme resepti, ei ollut lainkaan makua tai sopivaa rakennetta.