Värikäs porkkanapiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Paahdetut väriporkkanat antavat ricotta-tuorejuustolla ja parmesaanilla täytetylle piirakalle kauniin värin. Porkkanan maku makeutuu ihanasti paahdettaessa.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
Taikina | |
---|---|
2 dl | tai |
1 dl | tai |
125 g | tai |
1–2 rkl | kylmää vettä tai |
ripaus | suolaa tai |
Täyte | |
3–4 (350 g) | eriväristä porkkanaa tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
2 tl | korianterinsiemeniä rouhittuna tai |
ripaus | suolaa ja mustapippuria tai |
2 rs (à 250 g) | ricottajuustoa tai |
2 dl | Pirkka Parhaat parmesaanijuustoa raastettuna tai |
1/2 dl | minttua hienonnettuna tai |
ripaus | suolaa tai |
Pinnalle | |
1 rkl | Pirkka vaahterasiirappia tai |
2 tl | paahdettuja seesaminsiemeniä tai |
mintun lehtiä tai | |
mustapippuria tai |
Valmistus
30 - 60 min
Valmista pohja. Nypi kulhossa keskenään jauhot ja voi. Lisää vesi ja suola, sekoita taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjapiirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pohjaa peitettynä uunin keskitasolla 10–14 minuuttia, kunnes pohja on saanut väriä ja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä.
Pese porkkanat, kuori tarvittaessa ja leikkaa ne pituussuunnassa veneiksi. Levitä porkkanat uunipellille, valuta päälle öljyä ja mausta. Paahda 225 asteessa 15–20 minuuttia, riippuen porkkanoiden koosta.
Vatkaa ricotan rakenne rikki ja lisää joukkoon raastettu parmesaanijuusto sekä minttu ja suola. Levitä ricotta jäähtyneelle piirakkapohjalle.
Nosta päälle huoneenlämpöiset porkkanat ja valuta päälle vaahterasiirappia. Viimeistele piirakka seesaminsiemenillä ja mintun lehdillä. Valuta halutessasi annosten päälle lisää vaahterasiirappia.
Voit myös esipaistaa pohjan ja porkkanat samaan aikaan kiertoilmauunissa 200 asteessa. Jos haluat ricotan rakenteesta sileämmän, painele ricotta lusikalla tiheäsilmäisen siivilän läpi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(57 arviota)
- yli 60 min4,2(34 arviota)
- yli 60 min3,8(71 arviota)
- yli 60 min3,0(35 arviota)
- yli 60 min4,0(28 arviota)
- yli 60 min4,1(8 arviota)
- 30 - 60 min4,2(9 arviota)
- 30 - 60 min3,8(12 arviota)
Arvostele resepti
ka. 2,8 (33 arviota)
- Ansku3 vuotta sittenKorvasin vehnäjauhot kaurajauhoilla ja ricotan maustetulla tuotejuustolla. Lisäsin myös taikkinaan 2 kananmunaa. Ei hajonnut käsiin ja perhe tykkäsi.
- osaamatonko3 vuotta sittenOnko niin että tässä reseptissä ei ole soveltamisen varaa? Siinä käytetty ricotta on selvästi pehmeämpää kuin mitä itse tulin ostaneeksi. Pirkan omalla valmiilla ruistaikinalla koko piirakasta tuli sellaista murenevaa sekamelskaa että en ehkä uudestaan tähän uskalla. Leikkaaminen mahdotonta ilman että koko pala hajoaa tuhannen murenaksi. Missä kosteus ja mehevyys?
- Kokeilija3 vuotta sittenIhme resepti, ei ollut lainkaan makua tai sopivaa rakennetta.