Hyppää sisältöön
Värikäs porkkanapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Värikäs porkkanapiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Paahdetut väriporkkanat antavat ricotta-tuorejuustolla ja parmesaanilla täytetylle piirakalle kauniin värin. Porkkanan maku makeutuu ihanasti paahdettaessa.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta

Taikina

2 dl
 
tai
1 dl
 
tai
125 g
 
tai
1–2 rkl
 
kylmää vettä
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Täyte

3–4 (350 g)
 
eriväristä porkkanaa
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai
2 tl
 
korianterinsiemeniä rouhittuna
tai
ripaus
 
suolaa ja mustapippuria
tai
2 rs (à 250 g)
 
ricottajuustoa
tai
2 dl
 
Pirkka Parhaat parmesaanijuustoa raastettuna
tai
1/2 dl
 
minttua hienonnettuna
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Pinnalle

1 rkl
 
Pirkka vaahterasiirappia
tai
2 tl
 
paahdettuja seesaminsiemeniä
tai
 
mintun lehtiä
tai
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 171 kJ / 280 kcal
Rasva
18,5 g
josta tyydyttynyttä
11,1 g
Hiilihydraatit
17,8 g
josta sokereita
5,3 g
Proteiini
9,2 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Valmista pohja. Nypi kulhossa keskenään jauhot ja voi. Lisää vesi ja suola, sekoita taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjapiirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pohjaa peitettynä uunin keskitasolla 10–14 minuuttia, kunnes pohja on saanut väriä ja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä.
Pese porkkanat, kuori tarvittaessa ja leikkaa ne pituussuunnassa veneiksi. Levitä porkkanat uunipellille, valuta päälle öljyä ja mausta. Paahda 225 asteessa 15–20 minuuttia, riippuen porkkanoiden koosta.
Vatkaa ricotan rakenne rikki ja lisää joukkoon raastettu parmesaanijuusto sekä minttu ja suola. Levitä ricotta jäähtyneelle piirakkapohjalle.
Nosta päälle huoneenlämpöiset porkkanat ja valuta päälle vaahterasiirappia. Viimeistele piirakka seesaminsiemenillä ja mintun lehdillä. Valuta halutessasi annosten päälle lisää vaahterasiirappia.
Voit myös esipaistaa pohjan ja porkkanat samaan aikaan kiertoilmauunissa 200 asteessa. Jos haluat ricotan rakenteesta sileämmän, painele ricotta lusikalla tiheäsilmäisen siivilän läpi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta