Värikäs porkkanapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Värikäs porkkanapiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Paahdetut väriporkkanat antavat ricotta-tuorejuustolla ja parmesaanilla täytetylle piirakalle kauniin värin. Porkkanan maku makeutuu ihanasti paahdettaessa.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta

Taikina

2 dl
 
tai
1 dl
 
tai
125 g
 
tai
1–2 rkl
 
kylmää vettä
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Täyte

3–4 (350 g)
 
eriväristä porkkanaa
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai
2 tl
 
korianterinsiemeniä rouhittuna
tai
ripaus
 
suolaa ja mustapippuria
tai
2 rs (à 250 g)
 
ricottajuustoa
tai
2 dl
 
Pirkka Parhaat parmesaanijuustoa raastettuna
tai
1/2 dl
 
minttua hienonnettuna
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Pinnalle

1 rkl
 
Pirkka vaahterasiirappia
tai
2 tl
 
paahdettuja seesaminsiemeniä
tai
 
mintun lehtiä
tai
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 171 kJ / 280 kcal
Rasva
18,5 g
josta tyydyttynyttä
11,1 g
Hiilihydraatit
17,8 g
josta sokereita
5,3 g
Proteiini
9,2 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Valmista pohja. Nypi kulhossa keskenään jauhot ja voi. Lisää vesi ja suola, sekoita taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjapiirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pohjaa peitettynä uunin keskitasolla 10–14 minuuttia, kunnes pohja on saanut väriä ja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä.

Pese porkkanat, kuori tarvittaessa ja leikkaa ne pituussuunnassa veneiksi. Levitä porkkanat uunipellille, valuta päälle öljyä ja mausta. Paahda 225 asteessa 15–20 minuuttia, riippuen porkkanoiden koosta.

Vatkaa ricotan rakenne rikki ja lisää joukkoon raastettu parmesaanijuusto sekä minttu ja suola. Levitä ricotta jäähtyneelle piirakkapohjalle.

Nosta päälle huoneenlämpöiset porkkanat ja valuta päälle vaahterasiirappia. Viimeistele piirakka seesaminsiemenillä ja mintun lehdillä. Valuta halutessasi annosten päälle lisää vaahterasiirappia.

Voit myös esipaistaa pohjan ja porkkanat samaan aikaan kiertoilmauunissa 200 asteessa. Jos haluat ricotan rakenteesta sileämmän, painele ricotta lusikalla tiheäsilmäisen siivilän läpi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu suomalainen grahamjauho 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kpl
  • Järvikylä Minttu rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,9 (34 arviota)

  • Ansku
    4 vuotta sitten
    Korvasin vehnäjauhot kaurajauhoilla ja ricotan maustetulla tuotejuustolla. Lisäsin myös taikkinaan 2 kananmunaa. Ei hajonnut käsiin ja perhe tykkäsi.
  • osaamatonko
    4 vuotta sitten
    Onko niin että tässä reseptissä ei ole soveltamisen varaa? Siinä käytetty ricotta on selvästi pehmeämpää kuin mitä itse tulin ostaneeksi. Pirkan omalla valmiilla ruistaikinalla koko piirakasta tuli sellaista murenevaa sekamelskaa että en ehkä uudestaan tähän uskalla. Leikkaaminen mahdotonta ilman että koko pala hajoaa tuhannen murenaksi. Missä kosteus ja mehevyys?
  • Kokeilija
    4 vuotta sitten
    Ihme resepti, ei ollut lainkaan makua tai sopivaa rakennetta.