Arki
5 x nopea kasvispasta

5 x nopea kasvispasta

Nälän mourutessa vatsassa on höyryävä pasta-annos saatava pöytään vinhan vikkelään. Katso reseptit parhaisiin kasvispastoihin, jotka ilmestyvät höyryämään lautasellesi nälkää kunnioittavalla vauhdilla.

1. Hummuspasta

Hummuspasta 2019 kopio

Jäikö päivään vain vartin kokoinen välikkö laittaa ruokaa? Hummuspasta on kiireisen kokin kaveri, sillä kastike on valmis jo ennen kuin pasta on ehtinyt kiehua. Reseptissä pyöräytetään itse täyteläinen hummus, mutta vielä helpommalla pääset nappaamalla ostoskoriin purkillisen Pirkka Parhaat hummusta. Kolminkertainen hurraa-huuto hummukselle pastan kastikkeena!

2. Pestopasta

Tämä pasta vihertää kuin vastaleikattu nurmikko. Kunnon annos itsetehtyä pestoa sekoitetaan kuuman pastaan joukkoon ja helpottaa nälkää alle puolen tunnin valmistusajalla. Lisää omaksi nautinnoksesi ja kavereiden kiusaksi pestokastikkeen sekaan halutessasi muutama valkosipulinkynsi. Malttamaton syömäri voi toki oikaista tässäkin pastassa käyttämällä Pirkka pestoa.

3. Härkis-pastakastike

Härkis-pastakastike 2017 kopio

Härkiksestä saat runsaasti proteiinia pitämään nälkää loitolla, eikä kypsä valmiste kaipaa kuin lämmityksen tomaattisessa kastikkeessa. Makuun pompsahtaa syvyyttä aurinkokuivatuilla tomaateilla.

4. Artisokkapasta

Artisokkapasta 2019 kopio

Parilla purkilla artisokkaa, kourallisella parmesaania ja lirauksella sitruunamehua pastasta ei voi tulla muuta kuin satumaisen maukasta. Kastike vaatii vain surautuksen sauvasekoittimella, joten se on valmistuu pastan kiehuessa.

5. Pinaatti-sitruuna-ricottapasta

Pinaatti-sitruuna-ricottatuorepasta 2017 kopio

Ricottalla silaiset pastakastikkeeseen täyteläisen kermaisen rakenteen. Tuorepasta keittyy valmiiksi vain muutamassa minuutissa, joten se on arkista pikaruokaa parhaimmillaan.