1. Pasta carbonara
Italialainen ruokaklassikko, jossa haarukallisessa yhdistyvät rapea pekoni, kermainen kastike ja ronski annos parmesaania.
2. Moderni spagetti bolognese
Perinteinen spagetti bolognese valmistetaan haudutellen jauhelihasta ja pekonista. Modernissa versiossa jauhelihan paikan vie raakamakkara. Jos makunystyräsi eivät säikähdä mausteisempiakaan makkaroita, lisää sekaan Pirkka Parhaat chorizoa.
3. Broileripyörykkäpasta
Valmiista broileripyöryköistä ja kikherneistä valmistuu kastike spagetille yhdessä humahduksessa. Ennen kuin huomaatkaan on koko perheelle maistuva ateria pöydässä.
4. Härkis-pastakastike
Koukuttavan suolaiset aurinkokuivatut tomaatit sopivat erinomaisesti yhteen Härkiksen kanssa. Tähän kastikkeeseen tykästyvät kaikki, myös vegaanit.
5. Valkosipuli-chilipasta
Välillä on hyvä palata perusasioiden äärelle ja maistaa, että yksinkertainen on kaunista. Laadukas oliiviöljy, chili, valkosipuli ja parmesaani riittävät herkkuspagetin maustamiseen.
6. Lehtikaali-kananmunapasta
Kokeile lehtikaalia myös spagettikastikkeen joukossa. Paahdetut pinjansiemenet antavat metkaa makua pastaan ja kananmunien proteiinilla jaksat vaikka punttisalille.
7. Linssibolognese
Spagetti bolognesen rouhea kasvisruokavastine linssibolognese on valmiina täyttämään vatsasi eikä se myöskään kurita kukkaroa.
8. Pasta frutti di mare
Kastike on nappivalinta merenelävistä innostuville. Savustetut simpukat ja katkaravut jalostuvat nopeasti frutti di mare pastaksi tomaattisessa kastikkeessa.
9. Simpukkapasta
Hienostunut simpukkapasta kelpaa fiinimmällekin illalliselle ja valmistuu sutjakkaasti.
10. Katkarapuspagetti
Kirpeä sitruuna, tuore valkosipuli ja vasta raastettu parmesaani loihtivat klassisen toimivan makuyhdistelmän katkarapuspagetille.