Hyppää sisältöön
pastakastike-header-image

Pastakastikkeilla vaihtelua pastaruokiin

Julkaistu 10.6.2024

Pastakastikkeet jaetaan usein tomaatti-, kerma- ja öljypohjaisiin kastikkeisiin. Ehkä tunnetkin jo bolognesen tai carbonaran, mutta miltä kuulostaisi puttanesca tai amatriciana?

Tomaattikastikkeet

Tomaattikastike taipuu moneen, ja vaihtoehtoja on paljon. Hyviä tomaattikastikkeita ovat esimerkiksi täyteläinen puttanesca, joka on mustilla oliiveilla, anjoviksella ja chilillä maustettu tomaattikastike tai amatriciana, joka on Rooman alueelta kotoisin oleva pekoni-tomaattikastike.

Kermaiset kastikkeet

Kermaisten pastaruokien klassikko on tietysti maukas pasta carbonara. Pasta carbonara on kermainen kinkkukastike, jossa on kananmunaa. Se on helppo ja nopea valmistaa ja soveltuu siten hyvin arkiruoaksi.

Öljypohjaiset kastikkeet

Öljyyn tehdyt kastikkeet eivät yleensä vaadi paljon raaka-aineita: hyvä oliiviöljy antaa pastalle vienoisen pähkinäisen maun, mausteet takaa pastan herkullisuuden ja pastan joukkoon voi lisätä esimerkiksi kasviksia tuomaan ruokaisuutta. Hyvä juusto viimeistelee täydellisen pastan!

Bolognesekastikkeet

Pastakastikkeista puhuttaessa ei voida myöskään unohtaa Italian yhtä tunnetuimmista klassikoista, bolognesea. Erilaisia bolognese-reseptejä on paljon, mutta perinteisessä bolognesessa käytetään aina sipulia, selleriä ja porkkanaa. Tiesitkö, että ylijäävän bolognesen voi käyttää esimerkiksi lämpimiin voileipiin tai pizzaan? Voit hyvin myös pakastaa kastikkeen seuraavaa kertaa varten!

Pastatarvikkeet löydät helposti K-kaupasta!

Herkulliset pastat ja ideat erilaisten pastaruokien valmistukseen