Arki
Pastakastikkeilla vaihtelua pastaruokiin

Pastakastikkeilla vaihtelua pastaruokiin

Pastakastikkeet jaetaan usein tomaatti- ja kermapohjaisiin kastikkeisiin. Pastakastikkeiden klassikoita ovat bolognese ja pasta carbonara.

Tuoreista tomaateista tehty kastike sopii täydellisesti pastan kanssa illalliselle ja nopea tomaattimurskasta tehty kastike on mainio arkiruoka. Tomaattikastike taipuu moneen ja vaihtoehtoja on paljon. Hyviä tomaattikastikkeita ovat esimerkiksi täyteläinen puttanesca, joka on mustilla oliiveilla, anjoviksella ja chilillä maustettu tomaattikastike tai amatriciana, joka on Rooman alueelta kotoisin oleva pekoni-tomaattikastike.

Kermaisten pastaruokien klassikko on tietysti maukas pasta carbonara. Pasta carbonara on kermainen kinkkukastike, jossa on kananmunaa. Se on helppo ja nopea valmistaa ja soveltuu siten hyvin arkiruoaksi.

Pastakastikkeista puhuttaessa ei voida myöskään unohtaa Italian yhtä tunnetuimmista klassikoista, bolognesea. Erilaisia bolognese-reseptejä on paljon, mutta perinteisessä bolognesessa käytetään aina sipulia, selleriä ja porkkanaa. Tiesitkö, että ylijäävän bolognesen voi käyttää esimerkiksi lämpimiin voileipiin tai wrappeihin, tai voit hyvin myös pakastaa kastikkeen seuraavaa kertaa varten.

Katso parhaat vinkit pastataikinan valmistukseen!