Aasia kasviskeittiössä

Aasia kasviskeittiössä

Päivitetty 28.12.2017

Korea, Japani, Filippiinit, Kiina, Intia ja Vietnam inspiroivat nyt myös vegekokin keittiössä. Tee makumatka Aasiaan maistuvia kasvisruokia kokkaillen: keitä pho-keitto, näperrä dim sumeja tai pyöräytä aidot masala dosat.

Lähde makumatkalle

Aasialaisissa keittiöissä usein käytetyt riisit ja nuudelit, monipuoliset mausteet sekä maukaat kastikkeet ja lihan korvikkeet luovat loistavan pohjan erilaisten kasvisruokien valmistukseen. Kun olet ottanut haltuun aasialaisen keittiön valmistustapojen ja makumaailmojen perusteet, on niiden muokkaaminen vaivatonta ja vain mielikuvitus on rajanasi!

Vegeä Vietnamista ja muualta

Etsitkö helppoa, sopivan kevyttä kasvisruokaa arkeen? Paistetut korealaiset riisinuudelit eli japchae tai maukas indonesialainen gago gado-salaatti ovat mainioita vaihtoehtoja. Perinteisesti porsaan, broilerin tai naudan lihasta tehtävä filippiiniläinen adobo onnistuu myös tofusta. Vegaanillekin sopiva kasvispho-keitto saa makunsa vietnamilaisen keittiön perusmauista, sienistä ja yrteistä.

Hauskat tarjottavat juhlaan tai illanistujaisiin syntyvät pienellä näpertelyllä; onko teemasi Kiina, Intia vai Filippiinit? Katso kuvalliset ohjeet ja asiantuntijan vinkit täydellisiin dim sum buneihin, nappaa resepti hauskannimisiin lumpioihin eli filippiiniläisiin kasviskevätrulliin tai lennähdä värikkääseen Intiaan masala dosa-lettuja syöden.