Hyppää sisältöön
Kiehtova pistaasi

Kiehtova pistaasi

Julkaistu 10.4.2018

Trendikäs pistaasi sopii pariksi niin suolaiselle kuin makealle. Koukuttavinta juuri nyt on yhdistää pistaasia niihin molempiin.

Mikä?

Pistaasia kutsutaan usein virheellisesti pähkinäksi. Virallisesti se on mantelipistaasipuun luumarjojen sisältämä siemen. Arkeologisissa tutkimuksissa on selvinnyt, että pistaaseja on käytetty ravinnoksi jo usean tuhannen vuoden ajan. 

Mihin sopii?

Pistaaseja syödään usein paahdettuna ja suolattuna. Ruoanlaitossa sitä käytetään erityisesti Intiassa ja Lähi-idän maissa sekä italialaisessa keittiössä. Pistaasin omaleimainen maku sopii hyvin erilaisiin jälkiruokiin jäätelöstä baklavaan. 

Tiesitkö?

Kiinassa pistaaseja kutsutaan iloisiksi pähkinöiksi (happy nut) hymyileväisen ulkomuodon takia.