Pikaleivonnaiset

Pikaleivonnaiset

Julkaistu 15.5.2018

Tässä kattaus nopeasti syntyviä pikaleivonnaisia: uusia ideoita ja vanhoja tuttuja klassikkoreseptejä.

Teeleivät eli skonssit

Kotitaloustunneilta tutut skonssit eli teeleivät syntyvät alle puolessa tunnissa. Skonsseihin saa uutta makua mausteista, kokeile miltä maistuu timjamiskonssi. Teeleipä maistuu erityisen hyvältä lämpiminä tuorejuuston ja teekupposen kanssa tarjottuna.

Rieskat

Rieskat ovat ohuita suomalaisia perinneleipiä. Ne ovat parhaimmillaan uunituoreina lämpimäisinä. Rieska valmistetaan perinteisesti ohra- ja vehnäjauhoista, mutta uutta makua saa lisäämällä taikinaan porkkana-, peruna-, bataatti- tai lanttusosetta. Esimerkiksi helpot ja nopeat porkkanarieskat maistuvat vaikkapa keiton kaverina.

Keksit 

Makeiden leivonnaisten valmistaminen on melko hidasta. Kiireisen leipurin kannattaa kokeilla erilaisten keksien ja kauralastujen leivontaa. Myös pikapulla syntyy nopeasti samoin kuin puoloffee eli puolukka-toffeepiirakka.