Ruusukaali – pieni kaali, suuri maku

Ruusukaali – pieni kaali, suuri maku

Pienet ja suloiset ruusukaalit ovat syksyllä parhaimmillaan. Paahtaminen tuo parhaiten pikkuisen kaalin aromit esiin.

Mainettaan parempi maku

Moni suhtautuu ruusukaaliin epäilevästi – aivan turhaan! Anna ruusukaalille mahdollisuus ja kokeile, miten eri valmistustavat tuovat pieneen kaaliin suuria makuja. Oikein valmistettuna ruusukaali ei ole kitkerää. Makua voi lisäksi pehmentää lisäämällä ruokaan tilkan kermaa. Myös syksyn ensimmäiset yöpakkaset pehmentävät ruusukaalin makua.

Älä kypsennä ruusukaalia liikaa

Ruusukaalin käsittely on helppoa ja nopeaa. Esikäsittele ruusukaalit poistamalla niistä kanta sekä tarvittaessa päällimmäiset lehdet. Halkaistut ruusukaalit höyrytetään tai keitetään vedessä kypsiksi – älä kuitenkaan kypsennä ruusukaaleja liikaa. Sopivan kypsä ruusukaali on napakka ja heleän vihreä. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää kaalit myös pannulla paistaen tai uunissa paahtamalla. Paahtaminen tuo hyvin ruusukaalin aromit esiin.

Lihan maukas lisäke

Ruusukaalista valmistat nopeat ja herkulliset lisäkkeet liha- tai kalaruoille. Lammaspaisti tai paistettu kala saa ruusukaalista oivan lisäkkeen. Niin ikään muut syksyiset herkut, kuten paistit sekä riistaruoat maistuvat ruusukaalin kanssa. Myös pekonin ja ruusukaalin maut sopivat täydellisesti yhteen.

Ruusukaalipannu on nopea ja herkullinen ateria. Jättämällä savusaunakinkun reseptistä pois, soveltuu se myös kasvisruokailijoille.

Ruusukaalit kätevästi myös verkkokaupasta!