
Punakaalissa on C-vitamiinia
Julkaistu 25.6.2024Punakaali on hieman valkokaalia pienempi ja makeampi keräkaali, joka sopii käytettäväksi valkokaalin tavoin. Suomalaisen punakaalin paras sesonki on syksyllä sadonkorjuun jälkeen!
Mitä punakaali sisältää?
Punakaalissa on runsaasti C-vitamiinia, vain hieman appelsiinia vähemmän. Kivennäis- ja hivenaineista punakaalissa on erityisesti kalsiumia, kaliumia ja fosforia.
Voiko tuoretta punakaalia pakastaa?
Punakaali, kuten muutkin kaalit, pehmenevät helposti pakkasessa ja niiden rakenne muuttuu vetiseksi. Tästä syystä ei suositella kaalien pakastamista.
Mitä tehdä punakaalista?
Punakaalia käytetään samaan tapaan kuin valkokaaliakin, mutta kauniin väriyhdistelmän vuoksi punakaali on valkokaalia näyttävämpi valinta esimerkiksi kaalisalaattiin. Suomalaista punakaalia voi syödä niin raakana, keitettynä, uunissa paahdettuna, marinoituna kuin vaikka grillattunakin. Punakaalia voi käyttää myös kaalikeitossa, jolloin punertavan värin liukenemista keitinliemeen voi välttää lisäämällä tilkan etikkaa tai sitruunan mehua liemeen.