Juustoa grilliin

Juustoa grilliin

Valitsetko aidon kyproslaisen mintulla maustetun halloumin vai miedomman makuisen ja vähärasvaisemman grillijuuston? Molempien juustojen todellinen luonne tule esiin, kun sen lämmittää. Grilliin sopivat myös tietyt juustot vaikka burgerien väliin. Juustoista saat myös hyvän vaihtoehdon lihaa välttäville. 

Grillattavat juustot

Ruoanlaitto-ominaisuuksiltaan grillijuusto ja halloumi ovat samankaltaisia. Juustoja voidaan syödä kylmänä salaatissa, mutta niiden todellinen luonne tulee esiin vasta lämmitettäessä, sillä kumpikaan juusto ei sula kokonaan paistettaessa tai grillatessa. Vain juuston sisus pehmenee ja pinnasta tulee kauniin kullanruskea. Myös grillissä paistuvat kasvislisäkkeet saavat lisämakua erilaisista pehmeistä juustoista.

Miten Pirkka halloumi ja Pirkka grillijuusto eroavat toisistaan?

Pirkka Halloumi-juusto

Pirkka halloumi-juusto

Pirkka halloumi on aito kyproslainen erikoisuus. Halloumi tunnetaan ennen kaikkea sille ominaisesta tuoreen, hienonnetun mintun mausteikkaasta mausta. Halloumi on valmistettu lampaan-, vuohen- ja lehmänmaidosta.

Pirkka grillijuusto

Pirkka grillijuusto

Pirkka grillijuusto on valmistettu lehmänmaidosta eikä sen valmistuksessa ole käytetty minttua. Grillijuustossa on vähemmän suolaa ja rasvaa kuin halloumissa. Grillijuusto on halloumia miedompi, joten se sopii suomalaiseen makuun. Rakenteeltaan grillijuusto on halloumia pehmeämpää.

Parhaat juustot grillatun burgerin kanssa

Grillattu hampurilainen saa lisämehevyyttä ja makua hyvästä juustosta. Lisää juusto pihvin päälle paistamisen lopuksi jo grillissä.

Kokeile burgerin väliin:

Mehevyyttä lisäkkeisiin

Grillissä kypsyvät helposti myös erilaiset kasvislisäkkeet ja -folionyytit. Lisää kasvisten joukkoon esimerkiksi fetaa, nokare tuorejuustoa tai sulatejuustoa kuten kasvisnyyteissä.