Juustoa grilliin
Päivitetty 5.4.2023Valitsetko aidon kyproslaisen halloumin vai miedomman makuisen ja vähärasvaisemman grillijuuston? Molempien juustojen todellinen luonne tulee esiin, kun sen lämmittää!
Mitkä juustot sopivat grilliin?
Halloumi ja grillijuusto
Ruoanlaitto-ominaisuuksiltaan grillijuusto ja halloumi ovat samankaltaisia. Juustoja voidaan syödä kylmänä salaatissa, mutta niiden todellinen luonne tulee esiin vasta lämmitettäessä, sillä kumpikaan juusto ei sula kokonaan paistettaessa tai grillatessa. Vain juuston sisus pehmenee ja pinnasta tulee kauniin kullanruskea.
Valkohomejuusto
Kesällä valkohomejuustokin pääsee grilliin, ja miten herkullista siitä tuleekaan! Laita juusto pakkauksineen pakastimeen vajaaksi tunniksi, niin se ei sula grillissä. Pyöräytä juusto ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa. Grillaa nopeasti molemmin puolin. Grillikauden ulkopuolella voit valmistaa saman herkun paistinpannussa.
Kuvassa: Grillatut halloumi-vesimelonivartaat
Miten Pirkka Parhaat halloumi ja Pirkka grillijuusto eroavat toisistaan?
Pirkka Parhaat halloumi on aito kyproslainen erikoisuus. Halloumi tunnetaan ennen kaikkea sille ominaisesta tuoreen, hienonnetun mintun mausteikkaasta mausta. Halloumi on valmistettu lampaan-, vuohen- ja lehmänmaidosta.
Pirkka grillijuusto on valmistettu lehmänmaidosta eikä sen valmistuksessa ole käytetty minttua. Grillijuustossa on vähemmän suolaa ja rasvaa kuin halloumissa. Grillijuusto on halloumia miedompi, joten se sopii suomalaiseen makuun. Rakenteeltaan grillijuusto on halloumia pehmeämpää.
Parhaat juustot burgerin väliin
Grillattu hampurilainen saa lisämehevyyttä ja makua hyvästä juustosta. Lisää juusto pihvin päälle paistamisen lopuksi jo grillissä, niin se ehtii sulaa hieman.
Kokeile burgerin väliin: