Grillaus
Juustoa grilliin

Juustoa grilliin

Valitsetko aidon kyproslaisen mintulla maustetun halloumin vai miedomman makuisen ja vähärasvaisemman grillijuuston? Molempien juustojen todellinen luonne tule esiin, kun sen lämmittää. Grilliin sopivat myös tietyt juustot vaikka burgerien väliin. Juustoista saat myös hyvän vaihtoehdon lihaa välttäville. 

Grillattavat juustot

Ruoanlaitto-ominaisuuksiltaan grillijuusto ja halloumi ovat samankaltaisia. Juustoja voidaan syödä kylmänä salaatissa, mutta niiden todellinen luonne tulee esiin vasta lämmitettäessä, sillä kumpikaan juusto ei sula kokonaan paistettaessa tai grillatessa. Vain juuston sisus pehmenee ja pinnasta tulee kauniin kullanruskea. Myös grillissä paistuvat kasvislisäkkeet saavat lisämakua erilaisista pehmeistä juustoista.

Kesällä valkohomejuustokin pääsee grilliin, ja miten herkullista siitä tuleekaan! Laita juusto pakkauksineen pakastimeen vajaaksi tunniksi, niin se ei sula grillissä. Pyöräytä juusto ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa. Grillaa nopeasti molemmin puolin. Rapeaksi kuorrutettu juusto on huikean hyvää kirsikkahillon kanssa. Grillikauden jälkeen voit valmistaa saman herkun paistinpannussa.

Miten Pirkka Parhaat halloumi ja Pirkka grillijuusto eroavat toisistaan?

Pirkka Parhaat halloumi juusto

Pirkka Parhaat halloumi on aito kyproslainen erikoisuus. Halloumi tunnetaan ennen kaikkea sille ominaisesta tuoreen, hienonnetun mintun mausteikkaasta mausta. Halloumi on valmistettu lampaan-, vuohen- ja lehmänmaidosta.

Pirkka grillijuusto

Pirkka grillijuusto on valmistettu lehmänmaidosta eikä sen valmistuksessa ole käytetty minttua. Grillijuustossa on vähemmän suolaa ja rasvaa kuin halloumissa. Grillijuusto on halloumia miedompi, joten se sopii suomalaiseen makuun. Rakenteeltaan grillijuusto on halloumia pehmeämpää.

Pirkka grillijuusto chili 150x229 px

Pirkka grillijuusto chili nimensä mukaan kehitetty grillattavaksi, ja mausta tuleekin koukuttava grilliraitojen ryydittämänä. Chilin ystävän on kokeiltava tätä: Viipaloi pala chiligrillijuustoa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pyöräytä palat vehnäjauhoissa, jotka on maustettu vielä ripauksella chiliä tai savupaprikaa. Ja sitten grilliin. Grillin sijaan voit myös paistaa viipaleet paistinpannussa öljyssä. Nam!

Parhaat juustot burgerin kanssa

Grillattu hampurilainen saa lisämehevyyttä ja makua hyvästä juustosta. Lisää juusto pihvin päälle paistamisen lopuksi jo grillissä.

Kokeile burgerin väliin:

Mehevyyttä lisäkkeisiin

Grillissä kypsyvät helposti myös erilaiset kasvislisäkkeet ja -folionyytit. Lisää kasvisten joukkoon esimerkiksi fetaa, nokare tuorejuustoa tai sulatejuustoa kuten kasvisnyyteissä.