Itse tehty joulukahvi

Itse tehty joulukahvi

Päivitetty 30.11.2021

Kahvin ystävä nauttii joulun aikaan glögin sijaan mieluummin kupin joulukahvia - itse tehtyä, tai valmiiksi ostettua. Siinä maistuvat tietysti tutut joulun maut.

Jos glögi alkaa jo tulla korvista ulos tai kaipaat aamukahville joulun tunnelmaa, kokeile joulukahvia. Kauppojen hyllyt ovat joulun aikaan pullollaan erilaisia valmiita joulukahveja - niin perinteisillä kuin trendikkäämmilläkin joulumauilla. Tavalliseen kahviin verrattuna joulukahvit ovat hieman mausteisempia, ja niissä maistuu kahvista riippuen pipari, kaneli tai vaikkapa tähtianis.

Näin teet joulukahvin itse

Itse tehty joulukahvi syntyy yksinkertaisesti; sekoita kahvinpurujen joukkoon haluamasi mausteet: kardemumma, kaneli, neilikka, inkivääri tai vaikkapa piparkakkumauste - tai näiden aromikas yhdistelmä! Kahvin pinnalle syntyy helposti maitovaahto, ja juoman kruunaa päälle murustettu pipari.

Jokaisen keittiössä on tarvetta kahville, ja itse tehty joulukahvi onkin oivallinen pikukjoulutuliainen. Pakkaa kahvi kauniiseen kääreeseen, sido kylkeen vaikkapa kanelitanko tai rosmariininoksa ja persoonallinen tuliainen on valmis!