Puolukkakääretorttu (1440x550)

Helppo kääretortun ohje

Julkaistu 3.3.2024

Kääretortut ovat helppoja ja nopeita leivonnaisia – ryhdy kääretorttutaituriksi vinkeillämme! Kääretortusta saat luotua helpostikin juhlavan herkun kahvipöytään eri täytteillä ja koristeluilla. Katso vinkit täydellisen kääretortun leivontaan sekä parhaat reseptit unelmatorttuun ja muihin klassikkokääretorttuihin.

Kääretorttu sulostuttaa juhlien kahvipöydän, mutta helppoudessaan se sopii tehtäväksi myös arkikahveille tai kylään tuleville vieraille. Kääretortun perusohjetta muuntelemalla saat juuri omaan makuun sopivan kääretortun. Pohjan ainekset löytyvät useimmilta jo valmiiksi kaapista ja hillona voit käyttää mitä tahansa hilloa, jota löytyy jääkaapista.

Kääretortun perusohje

Pohja 4 kananmunaa 1 ½ dl sokeria 1 dl vehnäjauhoja ¾ dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta

Täyte 2 dl marjahilloa, -sosetta tai -survosta

Voit muokkailla kääretortun perusohjetta lempimakujesi ja -täytteittesi mukaan lukemattomilla tavoilla.

Tee täydellinen kääretorttu

1. Vaahdota huolella

Vatkaa huoneenlämpöisiä munia ja sokeria sähkövatkaimella, kunnes koostumus paksuuntuu vaahdoksi ja muuttuu väriltään vaaleaksi. Voit kokeilla paksuutta piirtämällä vatkaimella kahdeksikon: vaahto on sopivan kuohkeaa, jos kuvio säilyy vaahdon pinnalla. Siivilöi kuivat aineet ja kääntele ne varovasti muna-sokerivaahtoon, jotta taikina pysyy ilmavana. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia.

Tee täydellinen kääretorttu: vaihe 1

2. Jäähdytä hetki

Kumoa paistettu torttupohja sokeroidulle leivinpaperille, poista paistopaperi ja anna jäähtyä hetki liinan alla. Levitä haluamasi täyte ennen kuin pohja on jäähtynyt täysin huoneenlämpöiseksi, jottei se halkeile rullatessa. Toinen tapa on rullata levy lämpimänä heti paistamisen jälkeen leivinpaperin avulla ilman täytettä. Lisää täyte, kun torttu on jäähtynyt ja rullaa se uudelleen pötköksi.

Tee täydellinen kääretorttu: vaihe 2

3. Kääräise rullalle

Aloita täytetyn kääretortun rullaaminen pitkältä sivulta lähtien. Kääri torttu tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Jos torttupohjaa taittelee liian väljästi, se saattaa murtua. Myös liian pitkä paistoaika voi johtaa pohjan halkeamiseen. Kääräise rullattu torttu vielä leivinpaperin sisään ja anna tekeytyä jääkaapissa.

Tee täydellinen kääretorttu: vaihe 3

4. Lisää koristeet

Koristele kääretorttu juuri ennen tarjoilua. Leikkaa kääretortun päätypalat pois ja lisää haluamasi koristeet, vaikkapa kermapursotukset. Kauniin lopputuloksen saat kermapursotuksiin, kun käytät pursotinpussissa tähtityllaa. Ripottele kääretortun pinnalle esimerkiksi puolukoita ja valuta kinuskikastiketta. Jos käytät pakastemarjoja, ne kannattaa lisätä tortun päälle hieman kohmeisina.

Tee täydellinen kääretorttu: vaihe 4

Kääretortun parhaat täytteet

Yksinkertaisin kääretortun täyte on pelkkä hillo, johon jotkut lisäävät esimerkiksi kermavaahtoa tai rahkaa mukaan. Yksi suuri kääretorttusuosikki on myös unelmatorttu, jossa kaakaoinen kääretorttu saa herkullisen voikreemitäytteen. Jos kuitenkin peruskääretorttu on sinulle jo tuttu juttu ja kaipaat hieman vaihtelua leipomuksiisi, löytyy myös kokeilunnälkäiselle monipuolisesti kääretorttureseptejä!

Ihanat reseptit ja parhaat vinkit leivontaan