Hävikkiviikko 10.-16.9.

Hävikkiviikko 10.-16.9.

Tiesitkö, että joka kymmenes leipäpala, hedelmä tai vihannes päätyy roskiin? Tee sinäkin vastuullinen teko ja ole mukana yhdessä K-ryhmän kanssa vähentämässä ruokahävikkiä.

K-ruokakauppojen hävikinhallinta kaupan arjessa

  • Yli 90% K-ruokakaupoista tekee yhteistyötä hyväntekeväisyystoimijan kanssa ja lahjoittaa sitä kautta ruokaa sitä tarvitseville.
  • Kauppojen tuotteiden tilausjärjestelmä on tarkasti menekin mukaan säädetty, jotta ruokaa saaadaan tilattua juuri oikea määrä.
  • Tuotteet laitetaan alennukseen päiväyksen lähestyessä, jotta niitä saataisisiin myytyä paremmin.
  • Kaupan kylmäketjusta pidetään tarkasti huolta, jotta tuotteet eivät pilaannu ennen aikojaan.

kuva

Näin voit kuluttajana hallita ruokahävikkiä K-ruokakaupassa

  • Hyödynnä parasta ennen tuotteet aina mikäli mahdollista. Kaukasin päiväystuote saattaa houkuutta tuoreudellaan, mutta jos tiedät , että tuotteelle tulee käyttöä heti, osta mieluummin lähin päiväystuote.
  • Liha ja kala kannattaa ostaa palvelutiskiltä. Näin saat juuri tarvittavan määrän. Palvelutiski erityisesti hyvä vaihtoehto sinkkutalouksille!
  • Suuri osa kaupan hävikistä tulee, kun tuore- tai pakastetuotteita jätetään lojumaan väärille hyllyille ja tuotteet pilaantuvat. Viethän tuotteen aina takaisin paikalle - pieni vaiva, mutta suuri teko!
  • Nappaa täältä Kuluttajaliiton 25 lisävinkkiä ruokahävikinhallintaan kauppareissulla.

K- Ruoka.fi ja K-Ruoka-sovellus apuna ruokahävikin hallinnassa

Diginaytto 1, mobiilisovellus

Psst! Tiesitkö, että osa K-ruokakaupoista tekee yhteistyötä ResQ:n kanssa ja myy hävikkiin menevää ruokaaa myös heidän sovelluksen kautta? Lue lisää täältä!

Nappaa tästä Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman kokkien hävikkivinkit!

Hyödynnä tähteet ruoanlaitossa

K-kaupat aktiivisesti mukana ruokahävikin hallinnassa

Vaikuta itse ruokahävikkiin

Sinua saattaisi kiinnostaa