Hävikkiviikko

Hävikkiviikko

Hävikkiviikkoa vietetään 10.-16.9.

Tiesitkö, että joka kymmenes leipäpala, hedelmä tai vihannes päätyy roskiin? Kun valmistat ja säilytät ruoan oikein voit pienentää ruokahävikkisi määrää. Tee sinäkin vastuullinen teko ja ole mukana yhdessä K-ryhmän kanssa vähentämässä ruokahävikkiä.

K-ruokakauppojen hävikinhallinta kaupan arjessa

  • Yli 90% K-ruokakaupoista tekee yhteistyötä hyväntekeväisyystoimijan kanssa ja lahjoittaa sitä kautta ruokaa sitä tarvitseville.
  • Kauppojen tuotteiden tilausjärjestelmä on tarkasti menekin mukaan säädetty,jotta ruokaa saaadaan tilattua juuri oikea määrä.
  • Tuotteet laitetaan alennukseen päiväyksen lähestyessä.
  • Kylmäketjusta pidetään tarkasti huolta, jotta tuotteet eivät pilaannu ennen aikojaan.

Näin voit kuluttajana hallita ruokahävikkiä K-ruokakaupassa

  • Hyödynnä parasta ennen tuotteet.
  • Osta liha ja kala palvelutiskiltä. Näin saat juuri tarvittavan määrän.
  • Ota kaupassa päiväykset huomioon. Älä ota kaukaisinta päiväystä mikäli tiedät, että tulet käyttämään tuotteen nopeasti.
  • Älä jätä tuore- tai pakastetuotteita lojumaan väärille hyllyille, jotta ne eivät pilaannu.
  • Nappaa täältä 25 lisävinkkiä ruokahävikinhallintaan kauppareissulla.

Psst! Tiesitkö, että K-ryhmä hyödyntää K-ruokakauppojen biojätettä biokaasuksi ja valmistaa sen avulla uusia Pirkka -tuotepakkauksia?

Hyödynnä tähteet ruoanlaitossa

Näin vähennät ruokahävikkiä

K-Ruokakaupat aktiivisesti mukana ruokahävikin vähentämisessä

Sinua saattaisi kiinnostaa