Mitä tehdä jouluruokien tähteistä?

Mitä tehdä jouluruokien tähteistä?

Jääkaappi täynnä jouluruokia, joita kukaan ei enää halua? Jalosta ne uuteen muotoon ja vältät hävikin!

Ylimääräistä kinkkua?

Kun joulupöydän kunkku ei uppoa enää sellaisenaan, tee siitä aasialaishenkistä karamellisoitua possua. Revi kinkku suikaleiksi, paista pannulla ja tarjoa sopivan chilisen maustekastikkeen ja riisin kanssa.

Jos kinkku jäi puolestaan kokonaan paistamatta, leikkaa se paloiksi ja hauduta pitkään matalassa lämmössä karjalanpaistin tapaan.

Muita tapoja käyttää kinkkua:

Karjalanpaisti joulukinkusta kuvitus Kuvassa: Karjalanpaisti joulukinkusta

Jäikö laatikkoja yli?

Kaikenlaiset juuressoseet uppoavat hyvin leipä- ja rieskataikinoihin, eivätkä joululaatikot tee tässä poikkeusta. Leivo porkkanalaatikosta porkkanalaatikkosämpylöitä tai lanttulaatikosta herkullisia piirakoita tai perunarieskan tapaisia leipäsiä. Voit myös tehdä herkulliset porkkanalaatikkopihvit!

Laatikot sopivat näihinkin:

Porkkanalaatikkosämpylät kuvitus Kuvassa: Kauraiset porkkanalaatikkosämpylät

Riisipuuroa liian iso satsi?

Joissakin perheissä riisipuuroa keitetään aattoaamuna tarkoituksellisesti jättisatsi, jotta ylimääräisestä voidaan leipoa jouluaamuna karjalanpiirakoita. Yön yli asettunut riisipuuro toimiikin piirakoissa loistavasti, ja valmiin puuron ansiosta ne myös valmistuvat sukkelasti.

Riisipuuron jämät voit hyödyntää myös ahvenanmaan pannukakkutaikinaan tai sekoittaa appelsiinien ja kerman kanssa herkulliseksi klassikkojälkiruoaksi, appelsiiniriisiksi.

Lisää reseptivinkkejä:

Ahvenanmaan pannukakku kuvitus Kuvassa: Ahvenanmaan pannukakku

Rosollia jää aina!

Jos rosollin juureksia jäi syömättä, keitä niistä borssikeiton kaltainen soppa. Lisää päälle nokare smetanaa, jos sellaista sattuu pyörimään jääkaapissa.

Kyllästyttävätkö konvehdit?

Jos suklaita on pyhien jälkeen valtaisa vuori, leivo niistä uudenvuodenjuhliin mutakakku. Sekaan sujahtavat myös ylimääräiset piparit.

Jos taas kaipaat raikkaampaa suklaista tarjottavaa, sulata suklaat varovasti kattilassa, lisää kermaa ja tarjoa näin valmistunut suklaafondue hedelmäpalojen kanssa.

Jouluinen mutakakku kuvitus Kuvassa: Jouluinen mutakakku