Kaalista lasten suosikki: rohkeat Hevi-kaalit

Kaalista lasten suosikki: rohkeat Hevi-kaalit

Julkaistu 20.4.2018

Syksy saapuu humisten ja täyttää vihannesosastot uuden sesongin mehukkailla vihanneksilla. Pimenevissä illoissa rokkaavat kaalit, ja tänä syksynä lavan ottavat haltuunsa vanhat ystävät parsa-, kukka- ja ruusukaali yhdessä uudempien tuttavuksien lehti- ja kyssäkaalin kanssa.

Kaali suosikiksi – 3 niksiä

Syyskauden kotimaisesta superruoasta tehdään lasten suosikki tarjoilemalla terveellinen vihannes tuttujen makujen ympäröimänä. Kaalit tepastelevat lasten lautasille sujuvasti perinteisenä kotiruokana ja leffaillan naposteltavina.

1. Kaali – se raju dippivihannes

Kaalista loihdit nopeasti ja vaivattomasti syksyisen napostelulautasen perheen yhteiseen leffailtaan. Kukkakaali, kyssäkaali ja parsakaali ovat mehukkaita ja terveellisiä vaihtoehtoja perinteisille poppareille. Sipsin korvikkeena tarjotaan rapeita lehtikaalisipsejä. Vihannestarjoilun kruunaa kermaviilipohjainen dippikastike.

2. Jauhelihan kainalossa

Kaalin voittokulku on taattu, kun se tarjoillaan lasten kestosuosikin jauhelihan kaverina. Klassikoita ovat jauheliha-kaalilaatikkokaali-jauhelihapyttipannu, kaali-jauhelihagratiini sekä kaalikääryleet. Kaali sopii mainiosti myös pastoihin, piiraisiin ja liharuoan lisäkkeeksi kevyesti höyrytettynä.

3. Survo terveyspommit soseeksi

Sateisella ja kolealla syyssäällä höyryävä keitto lämmittää ja piristää mieltä. Keräkaalista pyöräytät kätevästi mehevän pikakaalikeiton. Kukka-, parsa- ja ruusukaali maistuvat sopassa kokonaisina tai sekoitettuna ruokaisaksi sosekeitoksi. Maidolla tai juustolla pehmennetty sosekeitto antaa lempeän startin kaalikeittojen maailmaan.