Ihanat kahvikakut x 10

Ihanat kahvikakut x 10

Päivitetty 17.9.2021

Kahvikakut ovat täydellisiä leivonnaisia arkeen ja juhlaan. Ne kannattaa leipoa valmiiksi jo viimeistään edellisenä päivänä, sillä moni kahvikakku on parhaimmillaan 1-2 päivän päästä. Arkenakaan niitä ei tarvitse syödä pois heti, vaan voit napostella kakkua omaan tahtiisi.

1. Maustekakku

Maustekakku on kahvipöydän klassikko, jota kannattaa leipoa muulloinkin kuin jouluna. Inkivääri, kardemumma, kaneli, pomeranssinkuori, neilikka ja mustapippuri maistuvat tässä kakussa.

MaustekakkuV

2. Tiikerikakku

Voiko mikään olla parempaa, kuin perinteinen tiikerikakku! Lastenjuhlien ja aikuisten kahvipöytien ikisuosikki on saanut nimensä kaakaojauheesta tehdyistä tummista raidoista.

Tiikerikakku 2019 kuvitus

3. Suklaa-lakutiikerikakku

Jos perinteistä tiikerikakku on syöty jo riittämiin ja kaipaat pientä vaihtelua, kokeile suklaista lakutiikerikakkua. Kakku koristellaan suklaakuorrutteella ja lakukastikkeella.

tiikerikakku

4. Triokuivakakku

Triojäätelöstä inspiroitunut, sisältä tiikeriraidallinen kakku kuorrutetaan vadelmanmakuisella ruby-suklaalla. Tämä kakku olisi todellinen hitti myös lasten prinsessasynttäreillä!

Triokuivakakku 2020 kuvitus

5. DaCapo-banaanikakku

Amerikkalainen banana breadin eli makean banaanileivän suklaaversio saa makua Fazerin tutuista DaCapo-karkeista. Täydellistä kahvin kanssa!

dacapobanaanikakku

6. Sitruunakakku

Ihanan mehevä sitruunakakku kostutetaan makeutetulla sitruunanmehulla. Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä useitakin päiviä.

Sitruunakakku 2014 kuvitus

7. Arabialainen maustekakku

Kuorrutettu arabialainen maustekakku on klassikko, joka monen mielestä kuuluu etenkin joulun kahvipöytään. Paksu kaakaokuorrutus maistuu kanelilta ja kahvilta.

Arabialainen maustekakku 2020 kuvitus

8. Kultarannan pumpulikakku

Tämän kuivakakun kerrotaan olevan peräisin presidentin kesäpaikan keittiöstä. Suussasulavan pehmoisen kakun salaisuus on perunajauhoissa. Uutta twistiä se saa tuoreesta inkivääristä, jonka voit halutessasi korvata sitruunankuorella.

Kultarannan pumpulikakku 2018 kuvitus

9. Halvakakku

Halvakakku saa nimensä mukaan makunsa seesaminsiemenistä valmistetusta makeasta halvasta. Pekaanipähkinät tuovat kakkuun rouheutta.

KR6 17 Halvakakku

10. Appelsiini-seeprakakku

Tiikerikakun muunnoksessa raidat ovat ohuemmat, ja muistuttavat seepran raitoja. Maidoton kuivakakku maustetaan appelsiininkuorella ja -mehulla.

PI12 18 appelsiini-seeprakak kopio