Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen.
Riko tuore, huoneenlämpöinen kananmuna kahvikuppiin. Kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä 4 minuuttia, jolloin keltuainen jää löysäksi. Jatka kypsennystä pari minuuttia, jos haluat siitä kiinteämmän.
Nosta munat kattilasta reikäkauhalla lautaselle. Poista ylimääräiset valkuaisriekaleet.
Paloittele parsakaalin kukinnot ja varsi. Kiehauta vesi ja keitä 3 minuuttia. Huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä, jotta väri pysyy kauniina. Levitä laakealle vadille salaattisekoitus, parsakaalit ja (halkaistut) kirsikkatomaatit. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola ja pippuri keskenään ja pirskottele salaatille. Kääri kinkkuviipaleet ja nosta uppomunat salaattipedille. Ripottele uppomunille suolaa ja pippuria. Tarjoa lisäksi tuoretta maalaisleipää.
Uppomunat salaattipedillä -ohjeeseen pääset tästä >>
Katso myös videovinkit uppomunan valmistukseen!