Parhaat arkiruoat kananmunasta

Parhaat arkiruoat kananmunasta

Päivitetty 25.7.2023

Runsasproteiininen kananmuna on suomalaisten suosikki, josta valmistuu ravitsevia, helppoja suolaisia ateroita - olematta kuitenkaan ollenkaan tylsiä! Listasimme parhaat suolaiset munaruokareseptimme.

Munakas uunissa

Herkullisen kuohkea munakas valmistuu uunissa melkein kuin itsestään! Lisää munakasmassaan suosikkitäytteitäsi tai hyödynnä jääkaappiin jääneet kasvikset ja juustot. Koristele valmis munakas halutessasi tuoreella basilikalla.

Munakas uunissa (680x300)

Munakasrulla

Munakasrulla on superhelppo syötävä, joka valmistuu kääretortun tapaan! Valmista munakas uunissa ja rullaa sen sisälle täytteitä oman makusi mukaan. Munakasrullan täytteeksi sopivat niin liha, kala kuin kasviksetkin.

Munakasrulla 2020 (680x298)

Munakasvohvelit

Paista munakkaat vaihteeksi vohveliraudalla! Munakasvohvelit ovat helppoja valmistaa vohveliraudalla. Täytä vohvelit oman makusi mukaan tai tarjoa aamupalalla pekonin kanssa!

Munakasvohvelit 2018 (680x300)

Shakshuka

Shakshuka on ruokaisa tomaattinen kananmunapannu, jonka voi tarjoilla niin aamupalana, brunssina kuin päivällisenäkin. Kananmunat lisätään tomaattikastikkeeseen lopuksi, jolloin ne hyytyvät sopivan kypsiksi. Shakshukaan on lisätty kikherneitä tuomaan ruokaisuutta. Nauti tämä tomaattinen herkku tuoreen leivän kera!

Shakshuka (680x300)

Lohi-pinaattifrittata

Frittata eli uunimunakas on herkullisen pehmeä kananmunaruoka, joka sopii mainiosti myös välipalaksi tai lounaaksi. Lisää frittatan joukkoon lohisuikaleita ja pinaattia tuomaan ruokaisuutta munakkaaseen.

Lohi-pinaattifrittata 2021 (680x300)

Nakkimunakas

Nakkimunakas on täydellinen pikaruoka arkeen; se on helppoa, edullista ja ruokaisaa! Se on myös oikein mainio hävikkiruoka, johon saat laitettua jääkaapista melkein mitä vain. Sipuli sopii kananmunien ja nakkien kanssa tuomaan herkullista makua.

Nakkimunakas 680x300

Munakasmuffinit

Helpot munakasmuffinit maistuvat aamupalalla ja brunssilla, mutta sopivat mainiosti myös iltapalaksi. Kinkkuleikkeleestä muodostuu munakkaalle hauska kuppi! Valmista muffineille täytteet kinkusta, kasviksista ja juustosta.

Munakasmuffinit (680x300)

Munakokkeli

Perinteinen munakokkeli sopii moneen hetkeen! Kuumenna munaseosta miedolla lämmöllä, jotta saat mahdollisimman onnistuneen lopputuloksen. Onnistunut kokkeli on pehmeää ja hieman murumaista, josta hera ei ole erottunut. Koristele valmis munakokkeli ruohosipulilla.

Munakokkeli 2019 (680x300)

Kesäkurpitsa-perunamunakas

Munakkaaseen menee mainiosti myös kesäkurpitsa sekä peruna! Pannulla paistetut kesäkurpitsa- ja perunaviipaleet lisätään munakasseoksen joukkoon, joka kaadetaan vuokaan. Munakas paistetaan uunissa ja valmis munakas leikataan sopiviksi annospaloiksi. Koristele parmesaanilastuilla ja basilikalla sekä halutessasi aurinkokuivatuilla tomaateilla.

Kesäkurpitsa-perunamunakas 2017 (680 x 298)

Ainekset kananmunaruokiin kätevästi myös verkkokaupasta!