Näin onnistut: Litistetty tandoorikana

Näin onnistut: Litistetty tandoorikana

Julkaistu 9.3.2018

Litistetty tandoorikana kypsyy perinteistä kokonaista kanaa nopeammin ja tasaisemmin eikä ehdi kuivua kypsennettäessä. Lue myös PRO-vinkit kokonaisen kanan kypsyyden varmistamiseen!

Näin onnistut

1. Kuivaa broilerin pinta talouspaperilla. 

2. Laita broileri selkäpuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Irrota broilerin selkäranka leikkaamalla se irti keittiösaksilla sen molemmilta puolilta.

3. Pyyhi broileri sisältä puhtaaksi. 

4. Käännä broileri toisin päin ja paina broileria napakasti rintalastan kohdalta leikkuulautaa vasten, jotta siitä tulee litteä. 

5. Tee veitsellä muutama viilto koipilihaan ja typistä siiven kärjet veitsellä tai saksilla halutessasi. 

6. Sido vielä broilerin jalat narulla yhteen. 

7. Valmista tandooritahna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki tahnan ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä tandooritahnaa broilerin päälle ja nahan alle. Anna maustua 1–2 tuntia jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. 

8. Laita broileri uunivuokaan tai pellille ja kypsennä uunissa 200 asteessa 45–60 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Tarjoa minttu-jogurttidipin kanssa. 

PRO-vinkit

Kanan kypsyys
Broilerin kypsyyden saat kokeiltua kätevästi cocktail- tai grillitikulla. Kun lihan pisto-kohdasta irtoava neste on kirkasta, kana on kypsää. 

Varmista mittarilla
Voit varmistaa etenkin kokonaisen broilerin kypsyyden käyttämällä lihalämpömittaria. Kypsän kanan sisälämpötila on 75–80 astetta.

Nopeasti mehevää
Litistetty broileri kypsyy nopeammin ja tasaisemmin kuin perinteinen kokonainen kana. Sopii loistavasti uuniin, grilliin tai savustimeen. 

_Kokkaatko kanasta? Katso lisää kanareseptejä ja valmistusvinkkejä >> _