Pirkka-viinit Alkon valikoimassa

Pirkka-viinit Alkon valikoimassa

Päivitetty 21.2.2023

Hyvä ruoka ansaitsee arvoisensa juoman. Pirkka-viinit avaavat ovet laatuviinien maailmaan. Tutustu ja ihastu!

Pirkka-logo 680 x 50

Oikein valittu laadukas juoma nostaa aterian uudelle tasolle. Jos haluat tutustua laatuviinien maailmaan tai vaikka olisit jo kokeneempi viiniharrastaja, Pirkka-viinit ovat hinta-laatusuhteeltaan luotettava valinta. Pirkka-viinit ovat keränneet erinomaisia arvioita myös alan asiantuntijoilta. Tutustu esimerkiksi lltasanomien, Iltalehden ja Viini-lehden arvioihin.

Alun perin Pirkka-viinejä oli saatavilla vain rajoitetusti K-ryhmän omissa tilaisuuksissa. Tuotteet kuitenkin herättivät niin paljon kiinnostusta, että ne päätettiin tuoda kaikkien suomalaisten saataville Alkon valikoimiin. Hyvän vastaanoton myötä Pirkka-viinien valikoimaa on myös kasvatettu uusilla tuotteilla.

Pirkka viini fiilis 680 x 300

Osassa Alkon myymälöitä Pirkka-viinit löytyvät vakiovalikoimasta. Tuotteita voi myös tilata Alkon verkkokaupan kautta sovitulla toimitusajalla ja noutaa ne haluamastaan Alko-myymälästä. Kaikki Pirkka-viinit löydät Alkon nettisivuilta.

Alkon valikoiman Pirkka-viinit:

Pirkka Champagne Grand Prestige 75 cl 12 % (43,41 €)

Alkuperämaa: Ranska

Alue: Champagne

Tuottaja: Beaumont des Crayères

Rypäleet: 40% Chardonnay, 40% Pinot Noir, 20% Meunier

Sokeria: 10g/litra

Alkoholipitoisuus: 12%

Suljentatapa: Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero: 956163 Katso saatavuus tästä.

Tuotekuvaus: Väriltään kehittyneen vaaleankeltainen, hienostuneet ja pienet kuplat. Tuoksussa on moniulotteisuutta, briossimaista paahteisuutta, kuivaa hunajaa ja tammen hienostunutta mausteisuutta. Maultaan tasapainoinen, pirteä ja kehittynyt. Vaaleaa kypsää greippiä ja pitkä elegantti jälkimaku

Käyttösuositus: juhlien aperitiivina, loistava keveiden kala- ja äyriäisruokien seurassa.

Lisätietoja tuotteesta ja tuottajasta: Grand Prestige on Beaumont-samppanjatalon vuosikerraton lippulaivaviini. Kehittynyt ja hienostunut viini on saanut kypsyä yli 3 sakan kanssa, joka tuo siihen syviä ja paahteisia aromeja

Beaumont des Crayères on vuonna 1955 perustettu osuuskunta, johon kuluu 250 pienviljelijää. Tarhoja viljellään luontoa kunnioittaen ilman koneita ja kemikaaleja

Pirkka Organic Riesling 2019 75 cl 12,5 % (13,89 €)

Alkuperämaa: Saksa

Alue: Rheinhessen

Tuottaja: Weingut Steinmühle

Rypäleet: Riesling

Sokeria: 5 g/litra

Hapokkuus 8 g/litra

Alkoholipitoisuus: 12,5%

Suljentatapa: Kierrekorkki

Alkon tuotenumero: 949043 Katso saatavuus tästä.

Tuotekuvaus: Kuiva, omenainen, kypsän sitruunainen, vaalea hedelmää ja pirteää hapokkuutta. Elegantti ja tasapainoinen viini on raikkaan kukkea ja makumaailmaltaan hedelmäinen ja pirteä

Käyttösuositus: Erinomaisen monikäyttöinen viini, joka sopii nautiskeluun, paistetun vaalean kalan ja erilaisten salaattien kera.

Lisätietoja tuotteesta ja tuottajasta:
Rypäleet Pirkka Riesling Organic viiniin on kerätty Osthofenin kylän parhailta luomuviljellyiltä tarhoilta, joissa maaperän mineraali ja kalkkipitoisuus on tärkeässä osassa. Viini on käytetty kuivaksi ja runsas hapokkuus tekee siitä nautinnollisen ja erittäin gastronomisen.

Weingut Steinmühlen historia ulottuu vuoteen 1737. Viinitalon johdossa on nuori viinintekijä Axel May, joka valmistaa aluetta ja rypälelajikkeita kunnioittavia, luonnonmukaisia viinejä alle 20 hehtaarin alalla. Tuottajan tuotteet on vuosikerrasta 2019 alkaen sertifioituja luomuviinejä.

Pirkka Roero Arneis Docg 2018 75 cl 13 % (15,83 €)

Alkuperämaa: Italia

Alue / Luokitus: Piemonte, DOCG Roero Arneis

Tuottaja: San Silvestro

Rypäleet: 100 % Arneis

Sokeria: 4 g/litra

Alkoholipitoisuus: 13%

Suljentatapa: Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero: 954296 Katso saatavuus tästä.

Tuotekuvaus: Tuoksu runsaan hedemäinen, kuivan hunajainen ja kukkea, maku seuraa aromeja pitäen sisällään vaaleita hedelmiä ja kehittynyttä sitruksisuutta, pirteä hapokkuus raikastaa ja tukee pitkää ja ryhdikästä jälkimakua.

Käyttösuositus: Keveiden alkuruokien, merellisten pastojen, keveiden kala-annosten ja raikkaiden äyriäisruokien seuraan.

Lisätietoja tuotteesta ja tuottajasta: Arneis on Piemonten alueelta lähtöisin oleva rypälelajike, joka on vain vähän levinnyt muualle maailmaan. Rypälelajikkeella on monen sadan vuoden historian, mutta vasta 1980-luvulla se alkoi kukoistaa ja sai mainetta myös Italian ulkopuolella.

Sartiranon perheen omistamaa tilaa johtaa jo neljättä yrityksen sukupolvea edustavat Paulo ja Guido Sartirano. San Silvestron tila sijaitsee Novellossa, Barolon alueella, jossa kasvatetaan ja valmistetaan myös muita Piemonten alueen perinteikkäitä viinejä.

Pirkka Rosé Côtes de Provence 2020 75 ml 12,5% (15,00€)

Alkuperämaa: Ranska

Alue / luokitus: AOP Côtes de Provence

Tuottaja: Boutinot Wines

Rypäleet: 40% Grenache, 30, Cinsault, 30% Syrah

Sokeria: 2g /litra

Alkoholipitoisuus: 12,5%

Suljentatapa: Kierrekorkki

Alkon tuotenumero: 945293 Katso saatavuus tästä.

Tuotekuvaus: Raikkaan ja elegantin vaaleanpunainen väri. Aromeissa on ruusuista kukkeutta, vaaleaa kivellistä hedelmää, kuten persikkaa ja pehmeitä sitruksisuutta. Maku seuraa aromeja ja pitää sisällään vaaleaa hedelmää, persikkaa, nektariinia. Appelsiinin kuorta sekä kevyttä marjaisuutta. Pirteä hapokkuus raikastaa ja tasapainottaa pitkää jälkimakua

Käyttösuositus: Seurusteluun ja nautiskeluun, grilliruoille, kasviksille ja kaloille, raikkaat ja monipuoliset salaatit, sushi.

Lisätietoja tuotteesta ja tuottajasta: Etelä-Ranskan Provencesta tulevat roseeviinit ovat tyyliltään elegantteja ja herkkiä, niissä on tasapainoinen ja selkeä makumaailmaa, jossa korostuvat raikkaus, kukkeus ja sitrushedelmien tuoma tasapaino. Pirkka Rosé on monikäyttöinen viini niin nautiskeluun kuin runsaampaankin ruokapöytään.

Pirkka Ripasso DOC Superiore 75 cl 13,5% (15,90 €)

Alkuperämaa: Italia

Alue / luokitus: Veneto, Valpolicella DOC

Tuottaja: Sartori

Rypäleet: 55% Corvina, 25% Corvinone, 15% Rondinella, 5% Croatina

Sokeria: 8g /litra

Alkoholipitoisuus: 13,5%

Suljentatapa: Luonnonkorkki

Alko Tuotenumero : 950022 Katso saatavuus tästä.

Tuotekuvaus: Tummanpunainen väri. Tuoksussa on tummaa marjaisuutta, luumua sekä yrttisyyttä. Maku on täyteläinen, pehmeä ja keskitanniininen. Kypsiä tummia hedelmiä ja marjoja, mausteinen ja pitkä jälkimaku

Käyttösuositus: Liha -ja pataruoille. Tomaattisille pastoille, antipastoille, kypsille juustoille sekä nautiskeluun.

Lisätietoja tuotteesta: Ripasso-viinit ovat tyyliltään pehmeitä, silkkisiä ja sekä kevyen mausteisia. Ripasso-tyylillä tehtyjen viinien käymisessä on käytetty kuivattuja rypäleitä Amarone viinin valmistuksesta, joista viiniin saadaan myös hieman jäännössokeria makua pyöristämään. Viini on kypsynyt 8 kuukautta tammitynnyreissä. Pirkka Ripasso on erittäin monikäyttöinen ja taipuu erilaisten ruokien pariksi ja on erinomainen nautiskeluviini.

Pirkka Barolo DOCG Riserva 75 cl 14,5 % (29,97 €)

Alkuperämaa: Italia

Alue / luokitus: Piemonte, Barolo DOCG

Tuottaja: San Silvestro

Rypäleet: Nebbiolo

Sokeria: 3g /litra

Alkoholipitoisuus: 14,5%

Suljentatapa: Luonnonkorkki

Alkon tuotenumero: 926982 Katso saatavuus tästä.

Tuotekuvaus: Kehittynyt, syvän punainen väri. Tuoksu on maanläheinen, tumman marjaisa, lakritsinen ja mausteinen, Maku on runsas, yrttinen, kypsän kirsikkainen ja keskitanniininen. Pehmeää tammen tuomaa mausteisuutta. Jälkimaussa hapokkuuden tuomaa ryhdikkyyttä

Käyttösuositus: Tummille liharuoille, riistalle ja punaiselle lihalle. Runsaat risotot ja kehittyneet, kovat juustot

Lisätietoja tuotteesta ja tuottajasta: Tämä Piemonten kuningasviini on valmistettu tarkoin valikoiduista rypäleistä, jotka tulevat Barolon parhaimmilta seuduilta. Riserva-viinit ovat pitkään kypsytettyjä ja kyseinen viini onkin saanut ikääntyä ja kehittyä 62 kuukautta ennen pullotusta.

Sartiranon perheen omistamaa tilaa johtaa jo neljättä yrityksen sukupolvea edustavat Paulo ja Guido Sartirano. San Silvestron tila sijaitsee Novellossa, Barolon alueella, jossa kasvatetaan ja valmistetaan myös muita Piemonten alueen perinteikkäitä viinejä.

Pirkka Amarone della Valpolicella DOCG Classico 2015 75 cl 15 % (37,98 €)

Alkuperämaa: Italia

Alue / luokitus: Veneto, Valpolicella DOCG Classico

Tuottaja: Sartori

Rypäleet: 50% Corvina, 30% Corvinone,15% Rondinella, 5% Cabernet Sauvignon

Sokeria: 6g /litra

Alkoholipitoisuus: 15%

Suljentatapa: Luonnonkorkki

Alko Tuotenumero : 947146 Katso saatavuus tästä.

Tuotekuvaus: Tummanpunainen ja kehittynyt väri. Tuoksussa on runsaasti kehittynyttä tummaa marjaisuutta, luumua sekä hieman yrttisyyttä. Maku on täyteläinen ja pehmeän tanniininen. Siinä on kirsikkaisuutta ja kypsää tummaa marjaisuutta ja yrttejä. Pitkä jälkimaku, jossa on tammen pehmeyttä ja samettista tanniinisuutta.

Käyttösuositus: Tummille liha -, riista- ja pataruoille. Kypsille, suolaisille juustoille sekä nautiskeluun.

Lisätietoja tuotteesta: Tähän Amarone-viiniin kerätään vain parhaat rypäleet Valpolicella Classico -alueen viinitarhoilta. Viini valmistetaan ainutlaatuisella Passito-menetelmällä, jossa rypäleitä kuivatetaan noin kolmen kuukauden ajan, rypäleiden mehu tiivistyy ja hedelmäsokerin määrä lisääntyy, jolloin saadaan täyteläinen, lämmittävä ja kehittynyt viini. Käymisen jälkeen viini siirretään kypsymään tammitynnyreihin vähintään kolmen vuoden ajaksi. Tämän jälkeen viinin annetaan kypsyä vielä kuusi kuukautta pullossa.