Kesäkurpitsasta on moneksi

Kesäkurpitsasta on moneksi

Päivitetty 28.3.2023

Kesäkurpitsa on monipuolinen vihannes. Kesäkurpitsa taipuu salaatteihin, keittoihin, pataruokiin, paistoksiin ja jopa kakkuun sekä hilloksi. Myös kesäkurpitsojen kukat ovat syötäviä – koristele niillä salaatit sekä kesän juhlaruoat.

Vaikka monet saattavat pitää vaatimatonta kesäkurpitsaa vihanneksena, se on oikeasti hedelmä. Kesäkurpitsa muistuttaa ulkonäöltään serkkuaan kurkkua. Sen malto on vaalea ja huokoinen. Tavallisimmin kesäkurpitsat ovat vihreitä, mutta on olemassa myös keltaisia kesäkurpitsoja.

Pitääkö kesäkurpitsa säilyttää jääkaapissa?

Kesäkurpitsa säilytetään viileässä, mutta kurkun tavoin kesäkurpitsa vahingoittuu ja paleltuu helposti liian kylmässä. Säilytä sitä mieluiten huoneenlämmössä, jossa se säilyy noin viikon. Koska kesäkurpitsassa on ohut kuori, se kolhiintuu herkästi kuljetuksen aikana.

Voiko kesäkurpitsaa syödä raakana?

Kesäkurpitsaa voit syödä raakana sellaisenaan ja käyttää salaatteihin, mutta se kestää hyvin myös kypsennystä. Myöskään keittoon kesäkurpitsaa ei tarvitse kuoria.

Mihin käyttää kesäkurpitsaa?

Raakaa kesäkurpitsaa voi käyttää kurkun tavoin, mutta parhaimmillaan kesäkurpitsa on kypsennettynä. Kokeile sitä erilaisiin keittoihin ja patoihin tai esimerkiksi lasagneen. Kesäkurpitsan kumppaniksi erilaisiin ruokiin sopivat hyvin sienet, sipulit, tomaatit ja sitruuna sekä monet yrtit, kuten basilika, oregano ja minttu.

Tutustu myös muihin maittaviin kesäkurpitsaresepteihimme!

Kesäkurpitsapasta kuvitus Kuvassa: Kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsa mehevöittää myös makeat leivonnaiset, ja erityisesti kesäkurpitsakakku on yksi kesän suosikkileivonnaisista. Kesäkurpitsa tuo kakkuun herkullista mehevyyttä ja kaunista väriä.

Kesäkurpitsakakku kuvitus Kuvassa: Kesäkurpitsakakku

Tilaa kesäkurpitsat kätevästi verkkokaupasta

Pirkka kesäkurpitsa luomu - kuva

Pirkka kesäkurpitsa luomu

Katso lisää ›

Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen - kuva

Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat grillatut kesäkurpitsat öljyssä 280g/180g - kuva

Pirkka Parhaat grillatut kesäkurpitsat öljyssä 280g/180g

Katso lisää ›

Dovgan Kesäkurpitsa chilikastikkeessa 530g - kuva

Dovgan Kesäkurpitsa chilikastikkeessa 530g

Katso lisää ›