Raaka-aineet
Kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa on monipuolinen vihannes. Kesäkurpitsa taipuu salaatteihin, keittoihin, pataruokiin, paistoksiin ja jopa kakkuun sekä hilloksi.

Raakaa kesäkurpitsaa voi käyttää kurkun tavoin, mutta parhaimmillaan kesäkurpitsa on kypsennettynä. Kesäkurpitsan kumppaniksi erilaisiin ruokiin sopivat hyvin sienet, sipulit, tomaatit ja sitruuna sekä monet yrtit, kuten basilika, oregano ja minttu. Myös kesäkurpitsojen kukat ovat syötäviä – koristele niillä salaatit sekä kesän juhlaruoat.

Täyteläiset kesäkurpitsalasagnet

resepti4-kesakurpitsa

Värikkäät kesäkurpitsapastat

krps15-01-kesakurpitsapasta

Raikkaat kesäkurpitsakeitot