K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Kesäkurpitsasta on moneksi

Kesäkurpitsasta on moneksi

Kesäkurpitsa on monipuolinen vihannes. Kesäkurpitsa taipuu salaatteihin, keittoihin, pataruokiin, paistoksiin ja jopa kakkuun sekä hilloksi. Myös kesäkurpitsojen kukat ovat syötäviä – koristele niillä salaatit sekä kesän juhlaruoat.

Kesäkurpitsa muistuttaa ulkonäöltään serkkuaan kurkkua. Sen malto on vaalea ja huokoinen. Tavallisimmin kesäkurpitsat ovat vihreitä, mutta on olemassa myös keltaisia kesäkurpitsoja. Kesäkurpitsaa voit syödä raakana sellaisenaan ja käyttää salaatteihin, mutta se kestää hyvin myös kypsennystä.

Raakaa kesäkurpitsaa voi käyttää kurkun tavoin, mutta parhaimmillaan kesäkurpitsa on kypsennettynä. Kokeile sitä erilaisiin keittoihin ja patoihin tai esimerkiksi lasagneen. Kesäkurpitsan kumppaniksi erilaisiin ruokiin sopivat hyvin sienet, sipulit, tomaatit ja sitruuna sekä monet yrtit, kuten basilika, oregano ja minttu.

Ihanat kesäkurpitsalasagnet

Kesäkurpitsalasagne on herkullinen ruoka, jossa pastalevyjen tilalla käytetään kesäkurpitsaviipaleita. Lasagne on gluteeniton kun käytät maissitärkkelystä. Kesäkurpitsalasagnette saa raikkautta kesäkurpitsasta ja tomaatista, ja valmistuu uunissa lähes itsekseen. Helppo kesäkurpitsalasagne valmistuu kätevästi ilman kastikkeiden keittelyä.

helppo kesäkurpitsalasagne kuvitus Kuvassa: Helppo kesäkurpitsalasagne

Värikkäät kesäkurpitsapastat

Raikas, kesäisen sitruunainen Kesäkurpitsapasta syntyy gluteenittomasti kesäkurpitsasta ja syödään kesäkurpitsapeston kanssa. Ohueksi suikaloitu kesäkurpitsa muistuttaa yllättävän paljon pastaa! Paahdettu kesäkurpitsapasta sopii tarjottavaksi niin kesällä kuin talvellakin. Raasta päälle halutetessasi vielä parmesaanijuustoa. Kesäkurpitsapastasta ja hernepestosta valmistuu värikäs ruoka, jossa maistuvat tuoreet kasvikset.

Kesäkurpitsapasta kuvitus Kuvassa: Kesäkurpitsapasta

Pehmeät kesäkurpitsakeitot

Kesäkurpitsasta valmistuvat aromikkaat ja herkulliset keitot. Kesäkurpitsakeitto on kesäinen kasvissosekeitto, joka sopii alkuruoaksi aterialle tai sellaisenaan kevyeksi lounaaksi. Maistuvaan Kesäkurpitsa-kasviskeittoon laitetaan kesäkurpitsan lisäksi myös keittojuureksia sekä peruna-sipulisekoitusta.

Kesäkurpitsakeitto kuvitus Kuvassa: Kesäkurpitsakeitto

Mehevät kesäkurpisakakut

Kesäkurpitsa mehevöittää myös makeat leivonnaiset, ja erityisesti kesäkurpitsakakku on yksi kesän suosikkileivonnaisista. Kesäkurpitsa tuo kakkuun herkullista mehevyyttä ja kaunista väriä. Kesäkurpitsakakku on parhaimmillaan paistamista seuraavana päivänä. Väriä ja rapeutta kakkuun tuovat myös pistaasipähkinät. Mehevä kesäkurpitsakakku muistuttaa porkkanakakkua. Kakku on täytetty ja kuorrutettu appelsiinituorejuusto-rahkaseoksella.

Kesäkurpitsakakku kuvitus Kuvassa: Kesäkurpitsakakku

Tutustu myös muihin maittaviin kesäkurpitsaresepteihimme!