Luumu tekee arjesta juhlaa

Luumu tekee arjesta juhlaa

Luumut ovat mehukkaita ja makean aromikkaita hedelmiä. Luumut ovat muodoltaan pyöreitä tai soikeita ja niiden koko vaihtelee suuresti. Luumu sopii erinomaisesti moniin erilaisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin ympäri vuoden, mutta kruunaa päivän erityisesti joulun aikaan. 

Kypsän ja herkullisen luumun tunnistat siitä, että se on sopivan pehmeä ja kiinteä sekä tuoksuva. Jos luumu on ostaessa kova ja raaka, se kypsyy huoneenlämmössä muutamassa päivässä. Mikäli kypsiä luumuja säilyttää useampia päiviä, kannattaa ne säilyttää jääkaapissa.

Luumureseptit lämmittävät mieltä jouluna

Luumu kuuluu suomalaiseen joulupöytään, ja siitä onkin vaikka mihin! Makea, luomuluumuista valmistettu luumukiisseli sopii ihanasti vaniljakastikkeen, kermavaahdon, jäätelön tai jogurtin kanssa jälkiruoaksi. Suklainen luumukakku sekä konjakilla maustettu luumusuklaakakku ovat maukas lisä joulupöytään. Gluteeniton, konjakkinen luumumutakakku nousee esiin perinteisten mutakakkujen joukosta, ja luumuhedelmäsalaatti tuo mukavaa vaihtelua perinteiselle hedelmäsalaatille. Appelsiiniset luumutortut käyvät myös hyvin perinteisten joulutorttujen tilalle tai niiden kaveriksi. Jouluisen puolukkainen ja romminen luumubrita taas katoaa tarjottimelta nopeasti niin pienten kuin isojenkin tonttujen suihin. Mantelinen luumujäädyke kruunaa upean joulupöydän!

Luumujälkiruoat

Kaurapaistos on erittäin herkullista omenoiden kera, mutta luumukaurapaistos on myös kokeilemisen arvoinen herkku. Romminen luumuvaahto ja makea luumurahkatorttu ovat takuulla vieraiden mieleen, kuten myös luumukerroskiisseli, joka on helppo ja nopea valmistaa yllätysvieraiden varalta.  Entä oletko koskaan kokeillut rouheista luumuhyvettä

Luumu sopii myös ruoanlaittoon

Luumu sopii leivonnaisten ja jälkiruokien lisäksi erinomaisesti myös ruoanlaittoon. Esimerkkeinä pehmeän luumuinen lihapata, muhkeat luumutäytteiset kalkkunarullat, maistuva luumu-omenabroilerirulla sekä isoäidin jauhelihakääryleet luumusydämillä. Kannattaa pistää rohkeasti kokeiluun!

Tutustu myös muihin luumuresepteihimme alla!

Luumureseptit

Sinua saattaisi kiinnostaa