Kypsän ja herkullisen luumun tunnistat siitä, että se on sopivan pehmeä ja kiinteä sekä tuoksuva. Jos luumu on ostaessa kova ja raaka, se kypsyy huoneenlämmössä muutamassa päivässä. Mikäli kypsiä luumuja säilyttää useampia päiviä, kannattaa ne säilyttää jääkaapissa. Luumuja löytyy sinisinä, punaisina, sinipunaisina, keltaisina ja vihreinä.
Luumujälkiruoat
Kaurapaistos on erittäin herkullista omenoiden kera, mutta luumukaurapaistos on myös kokeilemisen arvoinen herkku. Entä oletko koskaan kokeillut rouheista luumuhyvettä? Kokeile myös suussasulavaa luumutiramisua ja luumurahkatorttua.
Leivotaan luumuista
Luumut ovat omassa elementissään erilaisissa leivonnaisissa. Rennon rouhea ja makea luumugalette nautiskellaan viileän vaniljajäätelöpallon kanssa. Gluteenittomaan luumumutakakkuun makua tuo tujaus konjakkia. Luumurahkatortun viipale kruunaa kahvihetken.
Luumu sopii myös ruoanlaittoon
Luumu sopii leivonnaisten ja jälkiruokien lisäksi erinomaisesti myös ruoanlaittoon. Esimerkkeinä makeaa ja suolaista yhdistävä [luumu-viikunagalette], tuhti marokkalainen lihapata ja muheva olutpaisti. Luumut tuovat suolaisiin ruokiin makeaa täyteläisyyttä, joka saa kaapimaan lautasen puhtaaksi.