Luumu lumoaa

Luumu lumoaa

Luumut ovat mehukkaita ja makean aromikkaita hedelmiä. Luumut ovat muodoltaan pyöreitä tai soikeita ja niiden koko vaihtelee suuresti. Luumu sopii erinomaisesti moniin erilaisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin ympäri vuoden-

Kypsän ja herkullisen luumun tunnistat siitä, että se on sopivan pehmeä ja kiinteä sekä tuoksuva. Jos luumu on ostaessa kova ja raaka, se kypsyy huoneenlämmössä muutamassa päivässä. Mikäli kypsiä luumuja säilyttää useampia päiviä, kannattaa ne säilyttää jääkaapissa. Luumuja löytyy sinisinä, punaisina, sinipunaisina, keltaisina ja vihreinä.

Luumujälkiruoat

Kaurapaistos on erittäin herkullista omenoiden kera, mutta luumukaurapaistos on myös kokeilemisen arvoinen herkku. Entä oletko koskaan kokeillut rouheista luumuhyvettä? Kokeile myös suussasulavaa luumutiramisua tai luumupavlovaa.

Luumupavlova 680x300

Kuvassa: Luumupavlova

Leivotaan luumuista

Luumut ovat omassa elementissään erilaisissa leivonnaisissa. Rennon rouhea ja makea luumugalette nautiskellaan viileän vaniljajäätelöpallon kanssa. Gluteenittomaan luumumutakakkuun makua tuo tujaus konjakkia. Luumurahkatortun viipale kruunaa kahvihetken.

Luumugalette 680x300

Kuvassa: Luumugalette

Luumu sopii myös ruoanlaittoon

Luumu sopii leivonnaisten ja jälkiruokien lisäksi erinomaisesti myös ruoanlaittoon. Esimerkkeinä makeaa ja suolaista yhdistävä marokkalainen lihapata ja muheva olutpaisti. Luumut tuovat suolaisiin ruokiin makeaa täyteläisyyttä, joka saa kaapimaan lautasen puhtaaksi.

Olutpata 680x300

Kuvassa: Olutpaisti

>> Ainekset kätevästi myös verkkokaupasta!