oregano---kuukauden-yrtti-header-image

Oregano sopii muuallekin kuin pizzaan

Julkaistu 6.11.2024

Erittäin hienoaromisen oreganon maussa on vivahdus timjamia ja meiramia. Oregano, toiselta nimeltään mäkimeirami, sekoitetaan usein meiramiin, joka on ulkonäöltään ja maultaan hieman oreganoa vaatimattomampi. Hyödynnä oreganoa ruoanlaitossa erityisesti tomaatin, munakoison ja karitsen kanssa.

Nappaa kaupasta se tuore oregano, jossa on terveen näköiset, tuoreet vihreät lehdet, joissa ei ole ruskeita laikkuja.

Miltä oregano maistuu?

Oreganolla on villi aromi ja karkea, aavistuksen timjaminen maku. Se on läheistä sukua meiramille ja oregano tunnetaankin myös nimellä mäkimeirami. Oregano on mahtava yrtti makunsa lisäksi siksi, että siinä on paljon antioksidantteja, jotka parantavat kehon vastustuskykyä.

Mikä osa oreganosta käytetään?

Poista lehdet varresta ja käytä tarpeen mukaan kokonaisina tai hienonnettuna. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää ruoassa oreganoa varsineen. Oregano lisätään yleensä vasta kypsennyksen lopussa, jotta se säilyttää makunsa.

Oreganon korvaavia vaihtoehtoja ovat meirami ja timjami.

Mihin laittaa oreganoa?

Oregano on kaikille tuttu pizzan mauste. Oreganoa käytetään erityisesti italialaisessa, kreikkalaisessa ja meksikolaisessa keittiössä. Se onkin erinomainen pasta- ja tomaattiruoissa, ja myös erilaisissa liha-, kala- ja kanaruoissa sekä niiden kastikkeissa. Kalaruoista oregano hurmaa erityisesti silakkaruoissa ja makaronilaatikko saa astetta täyteläisemmän aromin oreganon avustuksella. Kokeile oreganoa myös kasvisruokien, kuten salaattien, papu-, juusto- ja munakoisoruokien mausteena.

Osta oreganot näppärästi verkkokaupasta

Yrtit hurmaavat ruoanlaitossa