Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
KalapuikkokulhoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalapuikkokulho

Valmista ihana hävikki-illallinen kalapuikoista ja perunoista. Tee perunoista muusia, perunankuorista sipsejä ja käytä koko kaprispurkki kastikkeeseen! Noin 1,50€/annos.*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Perunankuorisipsit

    • 1/2rklrypsiöljyä
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/2tlkuivattua persiljaa
    • ripausmustapippuria

Helppo tartar

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese perunat huolellisesti ja kuori ne pitkiksi suikaleiksi. Säästä kuoret sipsejä varten.
  2. Paloittele perunat. Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Valmista sipsit perunoiden kiehuessa. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Kääntele perunankuoret seoksessa ja levitä ne uunipellille tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Paahda kuoret rapeiksi 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kääntele kuoria muutaman kerran paistamisen aikana. Tarkkaile samalla, että kuoret eivät pala.
  4. Kuumenna maito. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Lisää voi ja suola.
  5. Paista kalapuikot pakkauksen ohjeen mukaan uunissa tai pannulla.
  6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa. Soseuta sulatetut pakasteherneet.
  7. Annostele perunamuusi kulhoihin ja lisää päälle kalapuikkoja, hernesosetta sekä tartar-kastiketta. Viimeistele perunakuorisipsillä ja ruohosipulilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    1