Kalapuikkokulho
Valmista ihana hävikki-illallinen kalapuikoista ja perunoista. Tee perunoista muusia, perunankuorista sipsejä ja käytä koko kaprispurkki kastikkeeseen! Noin 1,50€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1 1/2dlmaitoa
- 25gPirkka voita
- 1/4tlsuolaa
Perunankuorisipsit
- 1/2rklrypsiöljyä
- 1/4tlsuolaa
- 1/2tlkuivattua persiljaa
- ripausmustapippuria
Helppo tartar
- 1prk(200 g)Pirkka kermaviiliä
- 1prk(50 g/35 g)Pirkka kapriksia hienonnettuna
- 3/4ruukkuatuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- 1rklsinappia
- 1/4tlmustapippuria
Lisäksi
- 1pkt(250 g)Pirkka kalapuikkoja, MSC (pakaste)
- 1/2ps(á 200 g)Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
- 1/4ruukkuatuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Pese perunat huolellisesti ja kuori ne pitkiksi suikaleiksi. Säästä kuoret sipsejä varten.
- Paloittele perunat. Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Valmista sipsit perunoiden kiehuessa. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Kääntele perunankuoret seoksessa ja levitä ne uunipellille tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Paahda kuoret rapeiksi 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kääntele kuoria muutaman kerran paistamisen aikana. Tarkkaile samalla, että kuoret eivät pala.
- Kuumenna maito. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Lisää voi ja suola.
- Paista kalapuikot pakkauksen ohjeen mukaan uunissa tai pannulla.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa. Soseuta sulatetut pakasteherneet.
- Annostele perunamuusi kulhoihin ja lisää päälle kalapuikkoja, hernesosetta sekä tartar-kastiketta. Viimeistele perunakuorisipsillä ja ruohosipulilla.
Kommentoi