• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kesäinen perunasalaatti ja paistetut ruisahvenet

Kirkkaan perunasalaatin kanssa tarjottavaksi sopivat yhtähyvin liha tai tässä ohjeessa rukiisen kuoren saaneet ahvenet.
Kesäinen perunasalaatti ja paistetut ruisahvenet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 360 kcal / annos (350g)

Ainekset

4-5 annosta

Kastike

Ruisahvenet

Paistamiseen

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese ja harjaa perunat hyvin (Kuori tarvittaessa). Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja anna jäähtyä. Hienonna sipulit. Huuhdo ja paloittele kurkku. Lohko kypsät perunat ja laita kulhoon. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään ja kaada perunoille.
  2. Paahda swartzwaldinkinkku kuumalla kuivalla pannulla rapeaksi ja paloittele jäähtyneena. Sekoita kaikki perunasalaatin ainekset keskenään ja laita kylmään maustumaan. (Jos tarjoiluhetkeen on aikaa, lisää kurkut salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua etteivät ne vetisty.)
  3. Sekoita isossa matalassa lautasessa keskenään ruishiutaleet ja -jauhot. Riko toiselle lautaselle muna ja riko rakenne rikki haarukalla. Mausta ahvenfileet suolalla. Pyöräytä fileet kananmunassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Paista fileitä voissa noin 2 minuuttia/puoli. (Puserra kypsien kalojen päälle halutessasi sitruunanmehua.) Siirrä ahvenet tarjoiluvadille tai nosta ne perunasalaatin päälle. Koristele tillillä ja herneenversoilla.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 360 kcal1 500 kJ
  • Proteiinia27 g
  • Hiilihydraatteja34 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1