Kesäinen perunasalaatti ja paistetut ruisahvenetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäinen perunasalaatti ja paistetut ruisahvenet

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Kirkkaan perunasalaatin kanssa tarjottavaksi sopivat yhtähyvin liha tai tässä ohjeessa rukiisen kuoren saaneet ahvenet.

    Ainekset

    4–5 annosta
    n. 800 g
     
    uuden sadon perunaa
    tai
    3
     
    Pirkka kevätsipulia tai nippusipulin varsia
    tai
    1
     
    kurkku
    tai
    100 g
     
    tai
    1 pkt (100 g)
     
    Pirkka Parhaat Schwarzwaldin kinkkua
    tai
    3 rkl
     
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai
    1/2 dl
     
    Pirkka tilliä hienonnettuna
    tai
    1/2 dl
     
    tai

    Kastike

    3 rkl
     
    öljyä
    tai
    2 rkl
     
    omenaviinietikkaa
    tai
    1 rkl
     
    sinappia
    tai
    2 tl
     
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Ruisahvenet

    600 g
     
    ahvenfileitä
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 1/2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
     
    (sitruuna)
    tai

    Paistamiseen

     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    699 kJ / 167 kcal
    Rasva
    5,1 g
    josta tyydyttynyttä
    0,7 g
    Hiilihydraatit
    15,7 g
    josta sokereita
    2,7 g
    Proteiini
    12,7 g
    Suola
    1,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Pese ja harjaa perunat hyvin (Kuori tarvittaessa). Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja anna jäähtyä. Hienonna sipulit. Huuhdo ja paloittele kurkku. Lohko kypsät perunat ja laita kulhoon. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään ja kaada perunoille.

    Paahda swartzwaldinkinkku kuumalla kuivalla pannulla rapeaksi ja paloittele jäähtyneena. Sekoita kaikki perunasalaatin ainekset keskenään ja laita kylmään maustumaan. (Jos tarjoiluhetkeen on aikaa, lisää kurkut salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua etteivät ne vetisty.)

    Sekoita isossa matalassa lautasessa keskenään ruishiutaleet ja -jauhot. Riko toiselle lautaselle muna ja riko rakenne rikki haarukalla. Mausta ahvenfileet suolalla. Pyöräytä fileet kananmunassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Paista fileitä voissa noin 2 minuuttia/puoli. (Puserra kypsien kalojen päälle halutessasi sitruunanmehua.) Siirrä ahvenet tarjoiluvadille tai nosta ne perunasalaatin päälle. Koristele tillillä ja herneenversoilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kevätsipuli 100g Suomi
      Hinta 2,49/kpl
      24,90/kg
    • Kurkku Suomi
      Hinta n. 1,73/kpl
      4,95/kg