Kesäinen perunasalaatti ja paistetut ruisahvenet
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
n. 800 g | uuden sadon perunaa tai |
3 | Pirkka kevätsipulia tai nippusipulin varsia tai |
1 | kurkku tai |
100 g | tai |
1 pkt (100 g) | Pirkka Parhaat Schwarzwaldin kinkkua tai |
3 rkl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1/2 dl | Pirkka tilliä hienonnettuna tai |
1/2 dl | tai |
Kastike | |
---|---|
3 rkl | öljyä tai |
2 rkl | omenaviinietikkaa tai |
1 rkl | sinappia tai |
2 tl | tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ruisahvenet | |
600 g | ahvenfileitä tai |
1 | kananmuna tai |
1 1/2 dl | tai |
1 dl | tai |
1 tl | suolaa tai |
(sitruuna) tai | |
Paistamiseen | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 699 kJ / 167 kcal |
Rasva | 5,1 g |
josta tyydyttynyttä | 0,7 g |
Hiilihydraatit | 15,7 g |
josta sokereita | 2,7 g |
Proteiini | 12,7 g |
Suola | 1,5 g |
Valmistus
Pese ja harjaa perunat hyvin (Kuori tarvittaessa). Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja anna jäähtyä. Hienonna sipulit. Huuhdo ja paloittele kurkku. Lohko kypsät perunat ja laita kulhoon. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään ja kaada perunoille.
Paahda swartzwaldinkinkku kuumalla kuivalla pannulla rapeaksi ja paloittele jäähtyneena. Sekoita kaikki perunasalaatin ainekset keskenään ja laita kylmään maustumaan. (Jos tarjoiluhetkeen on aikaa, lisää kurkut salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua etteivät ne vetisty.)
Sekoita isossa matalassa lautasessa keskenään ruishiutaleet ja -jauhot. Riko toiselle lautaselle muna ja riko rakenne rikki haarukalla. Mausta ahvenfileet suolalla. Pyöräytä fileet kananmunassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Paista fileitä voissa noin 2 minuuttia/puoli. (Puserra kypsien kalojen päälle halutessasi sitruunanmehua.) Siirrä ahvenet tarjoiluvadille tai nosta ne perunasalaatin päälle. Koristele tillillä ja herneenversoilla.