• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kylmäsavulohiruukut

Kylmäsavulohiruukut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 156 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Vuokien vuoraukseen

    • 1pkt(285 g)vehnäpaahtoleipää
    • 3kananmunaa
    • 1/2tlsuolaa

Täyte

Liemi

    • 1tlk(2 dl)kermaviiliä
    • 1dlmaitoa
    • 2kananmunaa
    • 2rkltuoretta timjamia silputtuna
    • 2tlPirkka sinappia
    • 1/4tlmustapippuria
    • n. 1/2tlsuolaa

Pinnalle

    • 1 1/2dljuustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa leipäviipaleet noin sentin kuutioiksi. Sekoita munien rakenne rikki. Mausta suolalla ja lisää joukkoon leipäkuutiot. Painele leipäseosta käsin kerros neljän voidellun annosvuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuutioi paprika. Kuullota purjoa ja paprikaa öljyssä pari minuuttia. Sekoita joukkoon kuutioidut perunat ja suikaloitu kirjolohi. Jaa täyte vuokiin.
  3. Sekoita kermaviilin joukkoon maito, munat ja mausteet. Kaada liemi vuokiin. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista ruukkuja 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniisti ruskettunut. Tarjoa salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 156 kcal653 kJ
  • Proteiinia6,89 g
  • Hiilihydraatteja17,6 g
  • Rasvaa6,33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille