Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
KylmäsavulohiruukutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kylmäsavulohiruukut

Helppo kylmäsavulohiruukku maistuu arkena.

Ainekset

4 annosta

    Vuokien vuoraukseen

      • 1pkt(285 g)vehnäpaahtoleipää
      • 3kananmunaa
      • 1/2tlsuolaa

    Täyte

    Liemi

      • 1tlk(2 dl)kermaviiliä
      • 1dlmaitoa
      • 2kananmunaa
      • 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
      • 2tlPirkka sinappia
      • 1/4tlmustapippuria
      • n. 1/2tlsuolaa

    Pinnalle

      • 1 1/2dljuustoraastetta

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Leikkaa leipäviipaleet noin sentin kuutioiksi. Sekoita munien rakenne rikki. Mausta suolalla ja lisää joukkoon leipäkuutiot. Painele leipäseosta käsin kerros neljän voidellun annosvuoan pohjalle ja reunoille.
    2. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuutioi paprika. Kuullota purjoa ja paprikaa öljyssä pari minuuttia. Sekoita joukkoon kuutioidut perunat ja suikaloitu kirjolohi. Jaa täyte vuokiin.
    3. Sekoita kermaviilin joukkoon maito, munat ja mausteet. Kaada liemi vuokiin. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista ruukkuja 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniisti ruskettunut. Tarjoa salaatin kanssa.

    Kategoriat

    Kokeile myös

    Kommentoi

    Arvosana reseptille1 arvostelu