Lindströmin ahvenfileet ja pinaattiperunasose
Ahvenfileet maistuvat punajuurien ja kapristen sekä pinaattiperunasoseen kanssa.
2-3 annostaalle 30 min116 kcal / 100 g
Ainekset
2-3 annosta
- 1ps(300 g)Pirkka ahvenfileitä (pakaste)
- 1/2tlsuolaa
- 1kananmuna
- 3rklruisjauhoja
- 3rklPirkka korppujauhoja
- 1/2tlsuolaa
- ripausvalkopippuria myllystä
- 3rkljuoksevaa rasvaseosta tai voita
Päälle
Pinaattiperunasose
- 1ps(500 g)Pirkka perunasoseaineksia (pakaste)
- 2dlPirkka maitoa
- 1/2ps(à 150 g)Pirkka pinaattia (pakaste)
Valmistus
alle 30 min- Sulata ahvenfileet pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valmista perunasose: Kaada pinaattipalat ja maito tilavan, kannellisen mikroastian pohjalle. Kaada päälle perunasoseainekset ja peitä kannella. Aseta valmiiksi mikroaaltouuniin.
- Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon kaprikset.
- Sekoita ruisjauhot, korppujauhot, suola ja pippuri lautasella. Riko muna ja vatkaa rakenne tasaiseksi toisella lautasella.
- Huuhtele sulaneet ahvenfileet kylmällä vedellä, ja painele kuivaksi talouspaperilla. Mausta suolalla. Kasta fileet kummaltakin puolelta ensin munaan ja sitten jauhoseokseen. Taputa leivitys fileiden pintaan. Paista pannulla margariinissa tai voissa keskilämmöllä 2-3 minuuttia/puoli. Pidä fileet kuumana.
- Pyöräytä punajuurikuutiot ja kaprikset lämpimiksi pannulla ja levitä fileille.
- Kuumenna perunasose kalojen paistamisen aikana pakkauksen antaman ajan ja sekoita tasaiseksi. Soseen on oltava höyryävän kuumaa, joten jatka tarvittaessa kuumennusta vielä 1-2 minuuttia ja tarjoa ahvenfileiden kanssa.
Katso video
Kategoriat
Ravintosisältö per 100 g
- 116 kcal483 kJ
- Proteiinia 6,08 g
- Hiilihydraatteja10 g
- Rasvaa5,58 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi