Lindströmin ahvenfileet ja pinaattiperunasoseTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lindströmin ahvenfileet ja pinaattiperunasose

  • Annosmäärä2–3 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Ahvenfileet maistuvat punajuurien ja kapristen sekä pinaattiperunasoseen kanssa.

    Ainekset

    2–3 annosta
    1 ps (300 g)
     
    Pirkka ahvenfileitä (pakaste)
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    3 rkl
     
    ruisjauhoja
    tai
    3 rkl
     
    Pirkka korppujauhoja
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    valkopippuria myllystä
    tai
    3 rkl
     
    juoksevaa rasvaseosta tai voita
    tai

    Päälle

    100 g
     
    tai
    2 rkl
     
    tai

    Pinaattiperunasose

    1 ps (500 g)
     
    Pirkka perunasoseaineksia (pakaste)
    tai
    2 dl
     
    Pirkka maitoa
    tai
    1/2 ps (à 150 g)
     
    Pirkka pinaattia (pakaste)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    399 kJ / 169 kcal
    Rasva
    4,8 g
    josta tyydyttynyttä
    1,4 g
    Hiilihydraatit
    9,8 g
    josta sokereita
    2 g
    Proteiini
    6,2 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Sulata ahvenfileet pakkauksen ohjeen mukaan.

    Valmista perunasose: Kaada pinaattipalat ja maito tilavan, kannellisen mikroastian pohjalle. Kaada päälle perunasoseainekset ja peitä kannella. Aseta valmiiksi mikroaaltouuniin.

    Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon kaprikset.

    Sekoita ruisjauhot, korppujauhot, suola ja pippuri lautasella. Riko muna ja vatkaa rakenne tasaiseksi toisella lautasella.

    Huuhtele sulaneet ahvenfileet kylmällä vedellä, ja painele kuivaksi talouspaperilla. Mausta suolalla. Kasta fileet kummaltakin puolelta ensin munaan ja sitten jauhoseokseen. Taputa leivitys fileiden pintaan. Paista pannulla margariinissa tai voissa keskilämmöllä 2–3 minuuttia/puoli. Pidä fileet kuumana.

    Pyöräytä punajuurikuutiot ja kaprikset lämpimiksi pannulla ja levitä fileille.

    Kuumenna perunasose kalojen paistamisen aikana pakkauksen antaman ajan ja sekoita tasaiseksi. Soseen on oltava höyryävän kuumaa, joten jatka tarvittaessa kuumennusta vielä 1–2 minuuttia ja tarjoa ahvenfileiden kanssa.