• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pastasalaatti lampaasta

Pastasalaatti lampaasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 360 kcal / annos (240g)

Ainekset

n. 5 annosta

Kastike

    • 1/2dloliiviöljyä
    • 1/2dlbalsamiviinietikkaa
    • 1/2dlbasilikaa hienonnettuna
    • 1rkldijoninsinappia
    • 1rklhunajaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihojen pinnalta. Paista fileet tilkassa öljyä pihvien tapaan 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Kääri fileet folioon ja anna vetäytyä puolisen tuntia ennen leikkaamista. Leikkaa fileet terävällä veitsellä poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
  2. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan noin 14 minuuttia. Sekoita kastikeainekset ja lisää kuuman, hyvin valutetun pastan joukkoon.
  3. Leikkaa puhdistetut sokeriherneen palot viipaleiksi. Viipaloi myös kuorittu punasipuli. Levitä salaattisekoitus, sokeriherneet, pasta kastikkeineen ja kirsikkatomaatit laakealle vadille. Nosta päälle lampaanfileeviipaleet. Koristele salaatti rucolalla ja punasipulirenkailla.
  4. Tarjoa pastasalaatti Pirkka-maalaispatongin tai muun vaalean leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 360 kcal1 510 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille