Röstiperunat ja lohitäyte
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Maukkaiden röstiperunoiden päälle valmistetaan lohitäytettä.
- Gluteeniton
Ainekset
5 annosta
10–12 (n. 800 g) | tai |
1 iso | sipuli tai |
1 | kananmuna tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Paistamiseen | |
---|---|
juoksevaa rasvaseosta tai | |
Lohitäyte | |
1 pkt (150 g) | kylmäsavustettua kirjolohta tai |
1 dl | maustekurkkua hienonnettuna tai |
1/2 | punasipulia tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1 prk (150 g) | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
n. 2 rkl | maustekurkkujen lientä tai |
1/2 rkl | sinappia tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
100 g | siian, muikun tai mateen mätiä tai |
Valmistus
yli 60 min
Kuori ja raasta perunat sekä sipuli karkeaksi raasteeksi. Lisää muna, suola ja pippuri.
Kuumenna ohukaispannussa rasva ja painele siihen peruna-sipuliseosta tasaiseksi kerrokseksi. Paista röstit keskilämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Raaka peruna vaatii noin 10 minuutin kypsennyksen. Annoksesta tulee noin 20 kappaletta pikkuröstejä.
Hienonna kirjolohi, maustekurkkuviipaleet, punasipuli ja tilli. Sekoita täytteen ainekset. Mausta sinapilla ja pippurilla. Tarjoa röstit lohitäytteen ja mädin kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa röstit myös kypsistä, esimerkiksi tähteeksi jääneistä perunoista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,0(5 arviota)
- 30 - 60 min3,8(4 arviota)
- yli 60 min4,0(6 arviota)
- 30 - 60 min3,2(19 arviota)
- yli 60 min3,7(15 arviota)
- 30 - 60 min3,3(6 arviota)
- yli 60 min3,4(50 arviota)
- 30 - 60 min4,2(30 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (35 arviota)
- Gluteeniton ja laktoositon3 kuukautta sittenErittäin hyvää kaikkien ruokailijoiden mielestä ja juuri ohjeen mukaan tehtynä.
- Nuori kotikokki8 kuukautta sittenResepti oli erittäin hyvä, lisäsin vielä juustoraastetta ja valkosipulia, mikä teki röstiperunoista vielä parempaa.