10 arkiruokaa jauhelihasta

10 arkiruokaa jauhelihasta

Jauheliharesepteissä on valtavasti valinnanvaraa – on mausteisia ja eksoottisia ruokalajeja, sekä tuttuja ja turvallisia lohturuokia. Mikä on sinun suosikkisi? Tässä ideoita kodin ruokalistalle, poimi suosikkisi talteen.

Nyt on hyvä hetki tuulettaa pölyyntyneitä reseptivihkoja. Kokeile vaihteeksi jotain ihan uutta jauhelihareseptiä. Ehkä se löytää tiensä arkiruokien aatelistoon? Katso myös oman kauppasi jauhelihavalikoima.

1. Makaronilaatikko lihaliemellä

Makaronilaatikko valmistuu helposti ilman keittämistäkin, kun lisäät vuokaan raa'at makaronit. Lihaliemi tekee laatikosta maukkaan eikä muna-maitoakaan tarvita.

Makaronilaatikko lihaliemellä 680x297

2. Jauhelihapihvit uunissa

Jauhelihapihvit ovat vakisuosikki, joita saa muunneltua erilaisilla lisäkkeillä ja kastikkeilla! Helpoimmat jauhelihapihvit maustetaan sipulikeittoaineksilla. Pihvien maun pyöristävät turkkilainen jogurtti ja kaurahiutaleet.

Jauhelihapihvit uunissa kuvitus

3. Marokkolainen jauhelihakeitto

Maukas marokkolaisittain maustettu jauheliha-linssikeitto valmistuu helposti naudanjauhelihasta. Hieman juhlavampi arkiruoka syntyy, kun teet sen karitsanjauhelihasta.

Marokkolainen jauhelihakeitto

4. Kattilalasagne

Tuntuuko lasagnen valmistus juustokastikkeineen työläältä? Lasagne valmistuu myös hellalla; ja mikä parasta, jopa alle 45 minuutissa!

Kattilalasagne

5. Täytetty lihamureke

Jauheliharulla on astetta juhlavampi versio perinteisestä lihamurekkeesta. Tomaatti tuo murekkeeseen raikkautta, ja sisältä löytyy juustoisa yllätys. Täytetty lihamureke 689x297

6. Jauhelihapyörykät

Onko ihanampaa jauheliharuokaa, kuin perinteiset lihapullat? Osa tykkää napsia ne sellaisenaan, osa taas herkutella kermakastikkeen ja perunamuusin kera.

Jauhelihapyörykät

7. Jauhelihakiusaus

Tortilla ovat rennomman arki-illan suosikkiruoka. Jauhelihaburritot saavat lisää ruokaisuutta mustapavuista. Täyte maustetaan valmiilla tacokastikkeella.

Jauhelihakiusaus 2021 kuvitus

8. One pot-pasta

Tykkäätkö tiskaamisesta? Emme mekään! One pot- eli yhden kattilan pasta valmistuu kokonaan yhdessä paistokasarissa. Pasta imaisee kypsyessään kastikkeen maut ja lopputulos maistuu taatusti kaikille.

One pot pasta

9. Bolognesemureke

Tässä reseptissä yhdistyvät kaksi lempiruokaa, bolognesekastike ja jauhelihamureke sekä reilu määrä kasviksia. Tarjoa tomaattinen mureke pastan kanssa.

Bolognesemureke680x297

10. Jauhelihapasta

Jauhelihapasta on koko perheen suosikki. Helppo ja nopea arkiruoka, jota on helppo muunnella omaan makuun sopivaksi. Ekstramakua tomaattiseen kastikkeeseen tuovat maustekurkut!

Jauhelihapasta