10 arkiruokaa jauhelihasta

10 arkiruokaa jauhelihasta

Jauheliharesepteissä on valtavasti valinnanvaraa – on mausteisia ja eksoottisia ruokalajeja, sekä tuttuja ja turvallisia lohturuokia. Mikä on sinun suosikkisi? Tässä ideoita kodin ruokalistalle, poimi suosikkisi talteen.

Nyt on hyvä hetki tuulettaa pölyyntyneitä reseptivihkoja. Kokeile vaihteeksi jotain ihan uutta jauhelihareseptiä. Ehkä se löytää tiensä arkiruokien aatelistoon? Katso myös oman kauppasi jauhelihavalikoima.

1. Pesto-makaronilaatikko

Makaronilaatikko on arkiruokien kunkku ja sitä voi tuunata sopimaan moneen eri makuun. Tässä reseptissä makaronilaatikko saa mausteekseen vihreää pestoa ja sen mehevyyden takaa juustokuorrutus laatikon pinnalla.

Pesto-makaronilaatikko (680x300)

2. Jauhelihapihvit uunissa

Jauhelihapihvit ovat vakiosuosikki, joita saa muunneltua erilaisilla lisäkkeillä ja kastikkeilla! Helpoimmat jauhelihapihvit maustetaan sipulikeittoaineksilla. Pihvien maun pyöristävät turkkilainen jogurtti ja kaurahiutaleet.

Jauhelihapihvit uunissa kuvitus

3. Jauheliha-linssikeitto

Tomaattinen jauheliha-linssikeitto pitää takuuvarmasti nälän poissa. Maukkaat juurekset jätetään reiluiksi suikaleiksi ja ne tuovat loistavaa makua mukaan keittoon. Keiton viimeistelee lusikallinen tai pari turkkilaista jogurttia.

Jauheliha-linssikeitto (680x300)

4. Kattilalasagne

Tuntuuko lasagnen valmistus juustokastikkeineen työläältä? Lasagne valmistuu myös hellalla, ja mikä parasta, jopa alle 45 minuutissa!

Kattilalasagne

5. Helppo jauhelihakastike

Helppo ja nopea jauhelihakastike on arkiruokaa parhaimmillaan ja se valmistuu alle puolessa tunnissa. Vaihtelua saat kastikkeeseen erilaisilla mausteilla tai valmiiksi maustetulla tomaattimurskalla. Tarjoa jauhelihakastike esimerkiksi spagetin ja parmesaaniraasteen kanssa.

helppo-jauhelihakastike-680x300

6. Jauhelihapyörykät

Onko ihanampaa jauheliharuokaa kuin perinteiset lihapullat? Osa tykkää napsia ne sellaisenaan, osa taas herkutella kermakastikkeen ja perunamuusin kera.

Jauhelihapyörykät

7. Jauhelihakiusaus

Jauhelihakiusaus on helppo ja näppärä arkiruokaklassikko koko perheelle. Esivalmistele raaka-aineet ensin, sekoita kaikki raaka-aineet vuokaan ja uuni hoitaa loput! Jos haluaa lisämehevyyttä, kiusauksen pinnalle voi ripotella juustoraastetta paiston loppupuolella.

Jauhelihakiusaus 2021 kuvitus

8. One pot -pasta

Tykkäätkö tiskaamisesta? Emme mekään! One pot- eli yhden kattilan pasta valmistuu kokonaan yhdessä paistokasarissa. Pasta imaisee kypsyessään kastikkeen maut ja lopputulos maistuu taatusti kaikille.

One pot pasta

9. Bolognesemureke

Tässä reseptissä yhdistyvät kaksi lempiruokaa, bolognesekastike ja jauhelihamureke sekä reilu määrä kasviksia. Tarjoa tomaattinen mureke pastan kanssa.

Bolognesemureke680x297

10. Taitellut tortillat

Näiden tortillojen juju on hauska taittelutekniikka! Neljä lohkoa täytetään kukin omalla täytteellään ja taitellaan pällekkäin. Näin tortillat on helppo paistaa ja syödä!

Taitellut tortillat 680x300

Reseptien raaka-aineet omasta kaupastasi

Pirkka suomalainen naudan jauheliha 10% 400g - kuva

Pirkka suomalainen naudan jauheliha 10% 400g

Katso lisää ›

Pirkka suomalainen naudan jauheliha 17% 400g - kuva

Pirkka suomalainen naudan jauheliha 17% 400g

Katso lisää ›

Pirkka suomalainen porsaan jauheliha 12% 400g - kuva

Pirkka suomalainen porsaan jauheliha 12% 400g

Katso lisää ›

Pirkka sika-nauta jauheliha 23% 400g - kuva

Pirkka sika-nauta jauheliha 23% 400g

Katso lisää ›