Arki
10 arkiruokaa jauhelihasta

10 arkiruokaa jauhelihasta

Jauheliharesepteissä on valtavasti valinnanvaraa – on mausteisia ja eksoottisia ruokalajeja, sekä tuttuja ja turvallisia lohturuokia. Mikä on sinun suosikkisi? Tässä ideoita kodin ruokalistalle, poimi suosikkisi talteen.

Nyt on hyvä hetki tuulettaa pölyyntyneitä reseptivihkoja. Kokeile vaihteeksi jotain ihan uutta jauhelihareseptiä. Ehkä se löytää tiensä arkiruokien aatelistoon? Katso myös oman kauppasi jauhelihavalikoima.

1. Kattilalasagne

Tuntuuko lasagnen valmistus juustokastikkeineen työläältä? Lasagne valmistuu myös hellalla; ja mikä parasta, jopa alle 45 minuutissa!

Kattilalasagne

2. Marokkolainen jauhelihakeitto

Maukas marokkolaisittain maustettu jauheliha-linssikeitto valmistuu helposti naudanjauhelihasta. Hieman juhlavampi arkiruoka syntyy, kun teet sen karitsanjauhelihasta.

Marokkolainen jauhelihakeitto

3. Pesto-kanapyörykät

Punaisella pestolla maustetut miedot pyörykät tehdään broilerin jauhelihasta! Ne maistuvat varmasti koko perheelle.

Pestokanapyörykät

4. Jauheliha-juurespihvit

Jauhelihapihvit ovat vakisuosikki, joita saa muunneltua erilaisilla lisäkkeillä ja kastikkeilla! Nämä juureksilla kevennetyt pihvit maistuvat myös perheen pienimmille.

Jauhelihajuurespihvit

5. Jauheliha-shakshukapannu

Shakshuka on maistuva yhdellä pannulla paistettava Lähi-idästä kotoisin oleva ruoka, joka valmistuu nyt jauhelihasta.

Jauhelihashakshuka

6. Jauhelihapyörykät

Onko ihanampaa jauheliharuokaa, kuin perinteiset lihapullat? Osa tykkää napsia ne sellaisenaan, osa taas herkutella kermakastikkeen ja perunamuusin kera.

Jauhelihapyörykät

7. Jauhelihaburritot

Tortilla ovat rennomman arki-illan suosikkiruoka. Jauhelihaburritot saavat lisää ruokaisuutta mustapavuista. Täyte maustetaan valmiilla tacokastikkeella.

Jauhelihaburritot

8. One pot-pasta

Tykkäätkö tiskaamisesta? Emme mekään! One pot- eli yhden kattilan pasta valmistuu kokonaan yhdessä paistokasarissa. Pasta imaisee kypsyessään kastikkeen maut ja lopputulos maistuu taatusti kaikille.

One pot pasta

9. Helppo jauhelihakeitto

Oletko koskaan käyttänyt perunoiden tilalla pastaa, kun teet jauhelihakeittoa? Kokeile vaikkapa värikästä pastaa keitossa sen sijaan, että käyttäisit perunalohkoja. Mausta keitto pizzamausteella ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa.

Jauhelihakeitto

10. Jauhelihapasta

Jauhelihapasta on koko perheen suosikki. Helppo ja nopea arkiruoka, jota on helppo muunnella omaan makuun sopivaksi. Ekstramakua tomaattiseen kastikkeeseen tuovat maustekurkut!

Jauhelihapasta