7 tapaa hyödyntää kypsä banaani
Vältä hävikkiä hyödyntämällä tummaksi kypsyneet banaanit ruoanvalmistuksessa. Näissä resepteissä pätee sääntö: Mitä kypsempi banaani, sitä maukkaampi lopputulos!
1. Smoothie
Kuvassa: Marjaisa kuitusmoothie
Banaani sopii täydellisesti smoothien joukkoon! Surauta banaanista ja pakastemarjoista herkullinen smoothie. Kypsä banaani antaa smoothielle ihanaa makeutta. Voit myös paloitella banaanin ja pakastaa sen, jolloin kaikki smoothien ainekset löytyvät valmiiksi pakkasesta.
2. Banaanileipä eli banana bread
Trendikkään banaanileivän valmistus on yksi parhaista tavoista hyödyntää makeat, pantterikuvioiset banaanit.
3. Banaaniletut
Banaaniletut syntyvät simppelisti parista raaka-aineesta ja sopivat hyvin juhlistamaan esimerkiksi viikonlopun aamiais- tai brunssipöytää. Kypsät banaanit tuovat banaanilettuihin luontaista makeutta, joten ne maistuvat mainiosti ilman lisättyä sokeria. Kokeile myös banaanipannukakkua, josta riittää syötävää isommallekin joukolle!
4. Banaanikakku
Tummuneet banaanit sujahtavat herkullisen mehevään kakkuun. Loihdi kahvipöytään kanelilla ja inkiväärillä maustettu karibialainen banaanikakku tai leivo tiikerikakkuun banaaninmakuiset raidat.
5. Uunikaurapuuro
Jemmaa kypsät banaanit herkulliseen uunikaurapuuroon – mitä kypsempi banaani, sitä makeampi puuro!
6. Banaani-nicecream
Jos löydät kotoasi tummia ja kypsiä banaaneja, laita ne pakastimeen! Pakastetuista banaanista valmistuu helposti jäätelönkaltainen banaani-nicecream: siihen tarvitset banaanien lisäksi vain maapähkinävoita ja kanelia.
7. Tuorepuuro
Kypsästä banaanista syntyy herkullinen kiivi-banaanituorepuuro. Aamu käynnistyy vaivatta, kun surautat puuron jo illalla jääkaappiin valmiiksi.