7 tapaa hyödyntää kypsä banaani

7 tapaa hyödyntää kypsä banaani

Päivitetty 29.8.2023

Mietitkö, miten hyödyntää tummaksi kypsyneet banaanit ruuanlaitossa? Siihen on monta herkullista vaihtoehtoa! Hyödynnä siis banaanit leivonnassa ja ruuanlaitossa ja vähennä samalla ruokahävikkiä. Kaikissa banaaniresepteissä pätee sääntö: Mitä kypsempi banaani, sitä maukkaampi lopputulos!

1. Smoothie

Smoothie 2023 (680 x 298)

Banaani sopii täydellisesti smoothien joukkoon! Surauta banaanista ja muista hedelmistä, kasviksista tai marjoista smoothie. Kypsä banaani antaa smoothielle ihanaa makeutta. Voit myös paloitella banaanin ja pakastaa sen, jolloin smoothiesta tulee raikasta ja hieman paksumpaa.

2. Banaanileipä eli banana bread

banaanileipä kuvitus

Trendikkään banaanileivän eli banana breadin valmistus on yksi parhaista tavoista hyödyntää makeat, pantterikuvioiset banaanit. Nimestään huolimatta banana bread muistuttaa hieman enemmän kakkua kuin leipää. Tämän banaanileivän valmistus käy kätevästi vain sekoittamalla ainekset.

3. Banaaniletut

banaaniletut kuvitus

Banaaniletut syntyvät simppelisti parista raaka-aineesta ja sopivat hyvin esimerkiksi viikonlopun aamiais- tai brunssipöytään. Kypsät banaanit tuovat banaanilettuihin luontaista makeutta, joten ne maistuvat mainiosti ilman lisättyä sokeria.

4. Banaanipannukakku

Banaanipannukakku 2021

Tummuneet banaanit sujahtavat herkullisen mehevään baanaanipannukakkuun. Tästä pannukakusta riittää mainiosti syötävää isommallekin porukalle. Pannukakun lisäksi voit leipoa banaanit myös tavalliseen kakkuun: Leivo tällöin vaikkapa tiikerikakkuun banaaninmakuiset raidat. 

5. Uunikaurapuuro

uunikaurapuuro kuvitus

Jemmaa kypsät banaanit herkulliseen uunikaurapuuroon ja nauti helposta banaaniaamiaisesta. Banaani takaa uunikaurapuuroon sekä makeutta että koristeet. Myös tässä leivonnassa pätee banaanileivonnan periaatteet – mitä kypsempi banaani, sitä makeampi puuro!

6. Banaani-nicecream

banaani-nicecream kuvitus

Banaanit pakastimeen! Pakastetuista banaanista valmistuu helposti jäätelönkaltainen banaani-nicecream: siihen tarvitset banaanien lisäksi vain maapähkinävoita ja kanelia. Täydellinen ja terveellinen vaihtoehto jäätelölle!

7. Tuorepuuro

Tuorepuuro 2021 (680 x 298)

Kypsästä banaanista syntyy herkullinen tuorepuuro. Aamu käynnistyy vaivatta, kun sekoitat tuorepuuron tekeytymään jo illalla jääkaappiin. Aamulla raikas ja terveellinen aamiainen on valmiina herkuteltavaksi.

Ainekset kaikkiin banaaniherkkuihin löydät kätevästi verkkokaupasta!