7 tapaa hyödyntää kypsä banaani

7 tapaa hyödyntää kypsä banaani

Vältä hävikkiä hyödyntämällä tummaksi kypsyneet banaanit ruoanvalmistuksessa. Näissä resepteissä pätee sääntö: Mitä kypsempi banaani, sitä maukkaampi lopputulos! 

1. Smoothie

Marjaisa kuitusmoothie 680x300 Kuvassa: Marjaisa kuitusmoothie

Banaani sopii täydellisesti smoothien joukkoon! Surauta banaanista ja pakastemarjoista herkullinen smoothie. Kypsä banaani antaa smoothielle ihanaa makeutta. Voit myös paloitella banaanin ja pakastaa sen, jolloin kaikki smoothien ainekset löytyvät valmiiksi pakkasesta.

2. Banaanileipä eli banana bread

banaanileipä kuvitus

Trendikkään banaanileivän valmistus on yksi parhaista tavoista hyödyntää makeat, pantterikuvioiset banaanit.  

3. Banaaniletut

banaaniletut kuvitus

Banaaniletut syntyvät simppelisti parista raaka-aineesta ja sopivat hyvin juhlistamaan esimerkiksi viikonlopun aamiais- tai brunssipöytää. Kypsät banaanit tuovat banaanilettuihin luontaista makeutta, joten ne maistuvat mainiosti ilman lisättyä sokeria. Kokeile myös banaanipannukakkua, josta riittää syötävää isommallekin joukolle!

4. Banaanikakku

banaanikakku kuvitus

Tummuneet banaanit sujahtavat herkullisen mehevään kakkuun. Loihdi kahvipöytään kanelilla ja inkiväärillä maustettu karibialainen banaanikakku tai leivo tiikerikakkuun banaaninmakuiset raidat. 

5. Uunikaurapuuro

uunikaurapuuro kuvitus

Jemmaa kypsät banaanit herkulliseen uunikaurapuuroon – mitä kypsempi banaani, sitä makeampi puuro!

6. Banaani-nicecream

banaani-nicecream kuvitus

Jos löydät kotoasi tummia ja kypsiä banaaneja, laita ne pakastimeen! Pakastetuista banaanista valmistuu helposti jäätelönkaltainen banaani-nicecream: siihen tarvitset banaanien lisäksi vain maapähkinävoita ja kanelia.

7. Tuorepuuro

kiivi-banaanituorepuuro kuvitus

Kypsästä banaanista syntyy herkullinen kiivi-banaanituorepuuro. Aamu käynnistyy vaivatta, kun surautat puuron jo illalla jääkaappiin valmiiksi.