K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Arjen helpot reseptit

Arjen helpot reseptit

Arjen kiireessä suositaan helppoja, nopeasti valmistuvia ja edullisia ruokia. Kokosimme kahdeksan helppoa arkiruokaa jääkaapin perusraaka-aineista!

1. Meksikolainen paistettu riisi

Kanasuikaleita, fetaa, valmisriisiä ja kirsikkatomaatteja - näistä simppeleistä aineksista syntyy nopeaakin nopeampi meksikolaisittain maustettu riisi.

Meksikolainen paistettu riisi 2020 kuvitus

2. Härkiskäristys

Vegaaninen härkiskäristys on tosi helppo arkiruoka, sillä kypsä härkäpapuvalmiste ei vaadi hauduttamista. Valmistukseen tarvitset Härkiksen lisäksi vain sipulia, valkosipulia, margariinia ja perusmausteita.

Härkiskäristys

3. Jogurttiuunilohi

Perinteistä smetanalohta raikkaampi jogurttinen uunilohi vaatii valmistuakseen vain lohifileen, turkkilaista jogurttia, tilliä ja ruohosipulia.

Jogurttiuunilohi 2019 kuvitus

4. Jauhelihapihvit uunissa

Löytyykö kaapista jauhelihaa, turkkilaista jogurttia, sipulikeittoaineksia, kaurahiutaleita ja kananmuna? Jos vastaus on kyllä, helppo jauhelihataikina on vain sekoittamisen päässä.

Jauhelihapihvit uunissa kuvitus

5. Pesto-kanapyörykät

Jotain uutta, jotain vanhaa: tee lihapullat vaihteeksi sikanaudan sijaan kanasta! Kananjauhelihasta, pestosta, kananmunasta ja kaurahiutaleista pyöritellään pikaiset kanapyörykät.

Pestokanapyörykät

6. Kaali-makkarakeitto

Makkarakeitto on mainio arkiruoka, ja kaalia lisäämällä kasvatat helposti kasvisten määrää aterialla! Tähä helppoon keittoon tarvitset makkaran ja kaalin lisäksi mausteita, pakastettuja peruna-keittokasviksia ja smetanaa.

Kaalimakkarakeitto kuvitus

7. Helppo kinkkukiusaus

Kiusaukset ovat tunnettuja helppoudestaan, ja tämä kinkkukiusaus on suunniteltu erityisen simppeliksi! Sen kokkaamiseen tarvitaan vain peruna-sipulisekoitusta pakasteesta, saunapalvikinkkua, ruokakermaa ja mausteita.

Helppo kinkkukiusaus 2018 kuvitus

8. Tonnikala-makaronilaatikko

Kaipaatko vaihtelua makaronilaatikkoon? Korvaa jauheliha tonnikalalla! Lisäksi tarvitset makaronia, salaattijuustokuutioita, maitoa, munia ja mausteita.

Tonnikala-makaronilaatikko 2015 kuvitus