Kasvispyörykkäreseptit

Kasvispyörykkäreseptit

Päivitetty 23.8.2018

Kasvikset maistuvat helposti lapsillekin, kun ne pyörittelee pulskeiksi palleroiksi. Kasvislihapullat valmistuvat monella tapaa, ja tuovat mukavaa vaihtelua arjen ruokapöytään!

Kuuluvatko lihapullat teidänkin perheessänne niin lasten kuin aikuistenkin suosikkeihin? Jos perheessä on kasvissyöjä tai lisäisit muuten vain mieluummin enemmän kasviksia arjen ruokavalioon, ovat kasvispyörykät erinomainen tapa siihen! Nirsoilijankin suu kääntyy hymyyn, kun eteen katetaan kukkurallinen hauskoja kasvislihapullia.

Kasviksista vai kasviproteiinista?

Kasvispullat voi valmistaa niin raastetuista tai soseutetuista kasviksista, tai erilaisista valmiista kasviproteiineista! Valmiit härkäpapu- tai nyhtökaurapyörykät voi upottaa maukkaaseen kastikkeeseen ja valmistaa rinnalle mieleisensä lisäkkeen, tai kokeilla niitä salaatissa ruokaisuutta tuomassa. Maistuvatpa kasvislihapullat myös perinteisessä lihapullien makukombossa: perunamuusin ja ruskean kastikkeen kera.

Jos kuoriminen, raastaminen ja soseuttaminen tuntuu aikaavievältä, ovat kasvispullakokin paras apuväline valmiit soseet! Niistä valmistuvat esimerkiksi upeanväriset punajuuri-kvinoapyörykät.