Klassiset voileivät uudella tavalla

Klassiset voileivät uudella tavalla

Smörrebröd, BLT Sandwich ja muut klassiset voileivät ovat niin ruokaisia, että ne käyvät kokonaisesta ateriasta. Kokeile klassikkoleipien inspiroimia uusia voileipiä ja ylläty!

Pohjolan BLT

kuva

Klassinen BLT Sandwich syntyy pekonista, salaatista ja tomaatista (Bacon, Lettuce, Tomato) ja vaaleasta paahtoleivästä. Moderni pohjoismainen versio on tummempi, maukkaampi ja ravintorikkaampi. Tummaan ruisjuuresleipään tehty trendikäs Lohi-BLT sisältää nimensä mukaisesti myös lohta.

Toast Skagen purkissa

kuva

Ruotsalainen leipäherkku Toast Skagen maistuu vuodesta toiseen. Avainainesosat ovat vaalea paahtoleipä, katkaravut, majoneesi ja crème fraîche. Ainekset voi latoa leivälle kerroksittain tai sekoittaa maukkaaksi katkarapusalaatiksi eli skagenröraksi. Jos haluat kokeilla jotain uutta, vaihda leipä tummaan saaristolaisleipään ja tarjoa Toast Skagen purkissa.

Moderni Smörrebröd

kuva

Klassinen smörrebröd on runsailla ruokaisilla täytteillä päällystetty voileipä. Uuden tyylin smörrebrödeissä yhdistyy kaksi maailman ruokatrendiä: terveellisyys ja pohjoismaisuus. Leivän pitää olla hyvää ja täytteiden mahdollisimman tuoreita ja raikkaita. Lohi-avokadosmörrebrödin pohjana on tumma saaristolaisleipä, jonka päälle on ladottu lohta, avokadoa, auringonkukanversoja ja marinoitua punasipulia.

Club Sandwichin hengessä

kuva

Club Sandwich tehdään useimmiten vaaleasta paahtoleivästä. Leipäkerroksia on kolme ja täytteenä kanaa, pekonia, salaattia ja tomaattia. Kana-brietoast on astetta hienostuneempi sandwich eli täytetty kolmioleipä. Se tarjotaan nimensä mukaisesti toastina eli paahdettuna. Mehevä ja hieman makeakin leipäherkku syntyy täysjyväleivästä, kanasta ja brie-juustosta, jonka makuparina yllättää boysenmarjahillo!

Se makeampi slider

kuva

Sliderit eli minihampurilaiset sopivat niin suolaiseen kuin makeaankin pikkunälkään. Kokeile Lihapullaslidereita tai Slidereita aasialaisittain. Uusinta uutta ovat kuitenkin makeat sliderit, jotka sopivat hyvin kesän jälkkäriksi. Suklaa-kirsikkaslidereissa ja Nektariinislidereissa hyödynnetään tietenkin sesongin hedelmiä.