K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Pannukakku maistuu kaikille

Pannukakku maistuu kaikille

Pannukakku on klassikkoherkku, joka valmistuu vaivattomasti ja maistuu kaikille. Sekoita pannukakun raaka-aineet yhteen, paista ja nauti makeiden lisukkeiden kanssa.

Pannukakku on vaivaton herkku

Pannukakun valmistukseen löytyy monenlaisia ohjeita, onhan kyseessä perinteinen herkku. Kokeilemalla erilaisia pannukakkutaikinoita voi jokainen löytää suosikkinsa. Pannukakun valmistus on vaivatonta: kuivat raaka-aineet sekoitetaan nesteen joukkoon, annetaan turvota ja paistetaan uunissa tai pannulla. Pannukakun kanssa tarjoiltavia makeita lisukkeita vaihtelemalla jälkiruokapöytään saa helposti uusia makuyhdistelmiä.

Mikä on sinun makusi?

Perinteinen neliön muotoinen pannukakku hillon kera maistuu koko perheelle. Tähteeksi jääneen manna- tai riisipuuron voi käyttää helppoon saariston pannukakkuun tai ahvenanmaan pannukakkuun. Pakaste- tai tuoreet marjat voi leipoa kardemummalla maustetun mustikkapannukakun tai marjapannukakun sisälle. Toscapannukakku saa paistamisen keskivaiheilla päälleen makean toscakuorrutteen ja persikka-vadelmapannari kauramuruseoksen. Rahkapannari syntyy syrnikkien eli rahkalettujen taikinasta. Pannulla paistettavat pyöreät amerikkalaiset pannukakut sekä mehevät ricottapannukakut tarjotaan vaahterasiirapin ja tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa. Taikapannarin taikinasta muodostuu paistamisen aikana kolme kerrosta: pannukakkumainen pohjakerros, vanukasmainen välikerros ja kuohkea päälliskerros. Erikoisruokavalioihin sopivat esimerkiksi maidoton omena-kookospannukakku, gluteeniton pannukakku tai jauhottomat suklaiset banaanipannukakut.