Reseptejä lapsiperheiden arkeen

Reseptejä lapsiperheiden arkeen

Lapsiperheen arki on usein kiireistä. Töiden jälkeen on harvemmin aikaa valmistaa ruokaa, kun perheen pienempiä kuskaillaan harrastuksiin. Nappaa alta perheille sopivia ja helppoja ruokia, jotka valmistuvat käden käänteessä!

Kasvisruoat

Herkulliset ja värikkäät kasvisruoat maistuvat varmasti koko perheelle. Kokeile kasvissosekeittoja, erilaisia pastoja ja maistuvia kasvispatoja.

Kesäkurpitsa-halloumipihvit 680x297 Kuvassa: Kesäkurpitsa-halloumipihvit

Pyöräytä pyörykät

Erilaiset pyörykät maistuvat aina ja ovat muusin kaverina lapsien ehdoton suosikki. Jauhelihapyörykät on helppo pyöräyttää itse ja pottumuusi kylkeen valmistuu nopeasti Pirkan perunamuusijauheesta samalla, kun pyörykät paistuvat uunissa. Kokeile jauhalihapyöryköiden sijaan myös broileripyöryköitä tai erilaisia kasvispyöryköitä ja falafeleja.

Kokeile näitä:

kuva Kuvassa: Jahelihapyörykät

Lasagne - koko perheen lemppari

Perinteinen lasagne on koko perheen suosikki, mutta sen valmistaminen vie valitettavasti yleensä reippaasti yli tunnin aikaa. Onneksi on kehitelty myös nopeita lasagnemunnelmia.

Nappaa tästä uudet suosikit:

kuva Kuvassa: Raviolilasagne

Syökää kanaa!

Kanaruoat maistuvat monelle. Broilerista valmistuvatkin arjen klassikot, joita tulee tehtyä aina uudestaan. Miedon makuinen broileri on helppo maustaa jokaiseen suuhun sopivaksi. Kanakebakot sopivat hyvin myös pienille sormiruokailijoille.

Kokeile näitä helppoja arkiruokia:

Helppo butter chicken Kuvassa: Helppo butter chicken

Kalasta on moneksi

Kalaa pitäisi syödä vähintää kerran viikossa. Uunilohi sekä lohikeitto löytyvätkin monien arkiruokapöydistä, mutta oletko koskaan tehnyt itse kalapuikkoja?

Kokeile nämä arjen klassikot ja löydä uudet suosikit:

Lohipasta 680x297 Kuvassa: Lohipasta

Jälkkärit

Jälkkärit sulostuttavat arkiateriat, eikä suussasulavien jälkkäreiden valmistukseen ei tarvitse aina varata tunteja aikaa.

Kokeile näitä:

Tuunatut jäätelöpuikot 680X297 Kuvassa: Tuunatut jäätelöpuikot

Pizzaperjantai

Pizzaperjantain pizzoja ei tarvitse aina hakea lähipizzeriasta. Maukkaat pizzat saa pyöräytettyä nopeasti myös omassa keittiössä- osta Pirkan valmiit pizzapohjat tomaattikastikkeella tai sekoita nopeasti Pirkan valmis pizzapohja –aineksista pohja ja ripottele päälle mitä ikinä jääkaapista löytyykään - käytä esimerkiksi edellisen päivän bolognesekastiketta pizzakastikkeena!