Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Reseptejä lapsiperheiden arkeen

Reseptejä lapsiperheiden arkeen

Lapsiperheen arki on usein kiireistä. Töiden jälkeen on harvemmin aikaa valmistaa ruokaa, kun perheen pienempiä kuskaillaan harrastuksiin. Nappaa alta perheille sopivia ja helppoja ruokia, jotka valmistuvat käden käänteessä!

Pyöräytä pyörykät

Perinteiset jauhelihapyörykät muusin kera ovat lapsien ehdoton suosikki. Jauhelihapyörykät on helppo pyöräyttää itse ja pottumuusi kylkeen valmistuu nopeasti Pirkan perunamuusijauheesta samalla, kun jauhelihapyörykät paistuvat uunissa. Kokeile jauhalihapyöryköiden sijaan myös broileripyöryköitä, jotka maistuvat tomaattisesssa kastikkeessa broileripyörykkäpastassa. Väriä ja vaihtelua lautaselle tuo pirtsakan pinkit kvinoa-punajuuripyörykät!

kuva

Lasagne - koko perheen lemppari

Perinteinen lasagne on koko perheen suosikki, mutta sen valmistaminen vie valitettavasti yleensä yli tunnin aikaa- eipä enää! Nopeiten lasagne valmistuu kätevästi hellalla kattilalasagneksi. Kokeile myös neljän raaka-aineen raviolilasagnea, joka on helppo valmistaa vaikkapa yhdessä lapsen kanssa. Lasagnen voi lasten iloksi tehdä myös kakkua muistuttavaksi tex mex -tortillalasagneksi.

kuva

Syökää kanaa!

Kanaruokien klassikko helppo kanaviillokki on oikea kiireisen arjen pelastus -valmistamiseen menee ainoastaan 15 minuuttia! Myöskin pähkinöillä viimeistelty pähkinä-broileriwokki on helppo koko perheelle maistuva arkiruoka. Kookosmaitopohjainen keltainen broilericurry tuo vaihtelua perinteisiin kanawokkeihin. Nauti keltainen broilericurry nuudelin tai riisin kera - aivan kuten perheesi parhaiten tykkää! Kanakebakot, keitetyt perunat ja dippi sopivat hyvin myös pienille sormiruokailijoille.

kuva

Kalasta on moneksi

Erityisesti lapsille maistuvat ihanan rapsakat kalapuikot, jotka valmistuvat nopeasti pakastekalasta ja pankojauhoista. Kastikkeeksi kalapuikoille tietenkin tehdään hernetartarkastike. Alle puolessa tunnissa valmistuva nopea kylmäsavulohipasta tuo arkeen luksusta pienellä vaivalla. Keittopäivänä nautitaan suomalaiseen tapaan helppo lohikeitto, jonka nopean valmistuksen takaa Pirkan pariisinperunat. Kokonainen lohi kypsyy uunissa kuin itsekseen. Jos kalaa jää yli, poista nahka ja ruodot ja pakasta annospusseissa. Pakastetusta lohesta saat valmistettua nopeasti esimerkiksi lohipastaa.

kuva

Kasvisruoat

Jotta kasviksia saataisiin tarpeeksi mukaan ruokavalioon on hyvä pitää esimerkiksi kasviskeskiviikkoa. Helppo ja myös lapsille maistuva kasvisruoka on linssibolognese. Edellisen päivän riisit voi näppärästi hyödyntää paistamalla riisiä ja tofua. Kylmempien päivien lämmittäjänä toimii täyteläinen tomaattikeitto. Keiton kaveriksi sopii tuore leipä - nappaa kaupasta esimerkiksi Pirkan kiviuuni kierrepatonki!

kuva

Jälkkärit

Suussasulavien jälkkäreiden valmistukseen ei tarvitse aina varata tunteja aikaa. Kokeile esimerkiksi kahden raaka-aineen nopeaa banaanijäätelöä, joka valmistuu alle vartissa! Marjoilla koristeltu vesimelonipizza on mehukas ja terveellinen jälkkäri. Mustikkamuffinit ovat erittäin nopea ratkaisu - ainekset vain sekaisin ja uuniin! NAM!

kuva

Pizzaperjantai

Pizzaperjantain pizzoja ei tarvitse aina hakea lähipizzeriasta. Maukkaat pizzat saa pyöräytettyä nopeasti myös omassa keittiössä- osta Pirkan valmiit pizzapohjat tomaattikastikkeella tai sekoita nopeasti Pirkan valmis pizzapohja –aineksista pohja ja ripottele päälle mitä ikinä jääkaapista löytyykään - käytä esimerkiksi edellisen päivän bolognesekastiketta pizzakastikkeena!

Nopeasti mukaan

Joskus on vain niin kiire, että ruokaa ei yksinkertaisesti kerkeä tehdä. Surauta silloin kätevästi Pirkan vihersmoothie hedelmäsekoitus, omenasose ja tuoretta basilikaa. Vihersmoothie on käsissäsi alle viidessä minuutissa!