Joulu on ruoan lisäksi juomien juhlaa

Joulu on ruoan lisäksi juomien juhlaa

Jouluna herkutellaan monenlaisilla ruoilla, mutta millaisia joulujuomia niiden kanssa tarjoaisi? Katso joulujuomien reseptit ja juomasuositukset joulun ajan herkkuhetkiin.

Glögit

Glögi on joulun ajan juomasuosikki. Se sopii seurustelujuomaksi, tervetulojuomaksi ja jälkiruokajuomaksi jouluaterian jälkeen. Haluatko tehdä glögin itse vai ostaa valmiina? Pirkka Parhaat -valikoimasta löydät erinomaisia glögejä niin alkoholittomina kuin holillisinakin versioina.

Perinteinen glögi maistuu lähes varmasti kaikille, mutta itsetehtyä glögiä voi myös maustaa.

Glögistä voi tehdä myös drinkkejä! Kuuma juoma saattaa hikoiluttaa juhlatamineissa, siksi kylmä drinkki on usein pikkujouluihin sopivampi alkujuoma.

glögi kuvitus Kuvassa: Ginger ale -glögi

Lämpimät juomat

Myös muut kuumat juomat sopivat loppuvuoden juhlakauteen. Lämmin mojitojuoma on mainio mocktail, mutta voidaan maustaa myös tilkalla vaaleaa rommia. Pohjois-Amerikassa suosittu lämmin munatoti sopii joulun seurustelujuomaksi.

Lapsille maistuu suklainen kaakao kermavaahdolla. Katso vinkit pikkujoulujen hauskan kaakaobaarin kokoamiseen!

Jouluruoan kanssa viiniä vai olutta?

Jouluaterian juomana on perinteisesti nautittu veden, maidon ja muiden ruokajuomien ohella viiniä tai kotikaljaa. Oletko jo tutustunut Alkon valikoimista löytyviin Pirkka-viineihin? Myös olut sopii erityisen hyvin joulupöydän juomaksi, sillä se tukee joulun täyteläisiä ja makeahkoja makuja. Lue olutasiantuntija Anikó Lehtisen jouluolut-suositukset.

Täältä löydät neljä valmiiksi suunniteltua joulumenua sekä niiden viinisuositukset.