Joulu on ruoan lisäksi juomien juhlaa

Joulu on ruoan lisäksi juomien juhlaa

Päivitetty 24.10.2022

Jouluna herkutellaan monenlaisilla ruoilla, mutta millaisia joulujuomia niiden kanssa tarjoaisi? Katso joulujuomien reseptit ja juomasuositukset joulun ajan herkkuhetkiin.

Glögit

Glögi on joulun ajan juomasuosikki. Se sopii seurustelujuomaksi, tervetulojuomaksi ja jälkiruokajuomaksi jouluaterian jälkeen. Yllätä jouluvieraasi ihanan lämmittävällä itsetehdyllä glögillä, se on yllättävän helppoa valmistaa!

Glögi (680x300) Kuvassa: Glögi

Maustetut glögit

Perinteinen glögi maistuu lähes varmasti kaikille, mutta itsetehtyä glögiä voi myös maustaa. Eri makuja glögeihin saa helposti, kun ne valmistaa eri täysmehuista.

Tyrniglögi (680x300) Kuvassa: Tyrniglögi

Drinkit ja mocktailit glögistä

Glögistä voi tehdä myös drinkkejä! Kuuma juoma saattaa hikoiluttaa juhlatamineissa, siksi kylmä drinkki on usein pikkujouluihin sopivampi alkujuoma. Juomista löytyy niin alkoholittomia kuin holillisiakin vaihtoehtoja!

Glögispritz (680x300) Kuvassa: Glögispritz

Lämpimät juomat

Myös muut kuumat juomat sopivat loppuvuoden juhlakauteen! Kokeile jouluisin mauin maustettuja kahveja, perinteistä munatotia kurkumalla maustettuna tai alkoholitonta mojitoa lämpimänä. Lapsille maistuu perinteinen lämmin kaakao kermavaahdolla ja vaahtokarkeilla.

Munatoti 2023 (680x300) Kuvassa: Munatoti

Glögit valmiina kaupasta

Jos glögihammastasi kolottaa, eikä aikaa itsetehdyn glögin valmistamiseen ole, Pirkka- ja Pirkka Parhaat -valikoimasta löydät erinomaisia glögejä niin alkoholittomina kuin holillisinakin versioina.

Pirkka Parhaat luomuglögi 750ml - kuva

Pirkka Parhaat luomuglögi 750ml

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat vaalea luomuglögi 750ml - kuva

Pirkka Parhaat vaalea luomuglögi 750ml

Katso lisää ›

Pirkka glögi 1l - kuva

Pirkka glögi 1l

Katso lisää ›

Pirkka vaalea glögi 1l - kuva

Pirkka vaalea glögi 1l

Katso lisää ›