Joulu
Joulu on ruoan lisäksi juomien juhlaa

Joulu on ruoan lisäksi juomien juhlaa

Jouluna herkutellaan monenlaisilla ruoilla, mutta millaisia joulujuomia niiden kanssa tarjoaisi? Katso joulujuomien reseptit ja juomasuositukset joulun ajan herkkuhetkiin.

Glögit

Glögi on joulun ajan juomasuosikki. Glögi sopii seurustelujuomaksi, tervetulojuomaksi ja jälkiruokajuomaksi jouluaterian jälkeen. Perinteinen glögi maistuu lähes varmasti kaikille, mutta glögiä voi myös maustaa. Kokeile vaikkapa makeaa kirsikkaglögiä, karpalo-kardemummaglögiä, lämmittävää chiliglögiä, vaaleaa teeglögiäomenaglögiä tai sitruksista hehkujuomaa.

Pikkujoulujen uusi suosikki on ehdottomasti kylmänä tarjottava glögisangria. Kokeile myös toista kylmää glögireseptiä, ginger ale -glögiä.

Lämpimät juomat

Kuumat juomat sopivat loppuvuoden juhlakauteen. Lämmin mojitojuoma on mainio mocktail, mutta voidaan maustaa myös tilkalla vaaleaa rommia. Pohjois-Amerikassa suosittu lämmin munatoti sopii joulun seurustelujuomaksi. Lapsille maistuu mikäpä muukaan kuin suklainen kaakao kermavaahdolla. Katso vinkit pikkujoulujen hauskan kaakaobaarin kokoamiseen!

Jouluoluet

Jouluaterian juomana on perinteisesti nautittu veden, maidon ja muiden ruokajuomien ohella viiniä tai kotikaljaa. Myös olut sopii erityisen hyvin joulupöydän juomaksi, sillä se tukee joulun täyteläisiä ja makeahkoja makuja. Lue Sinerbrychoffin olutasiantuntija Anikó Lehtisen jouluolut-suositukset.

Jouluaterian viinit

Valitse jouluaterian eri ruokalajeille niille parhaiten sopivat viinit. Lue arviot  K-ruokakaupoista saatavilla olevista laadukkaista alkoholittomista viineistä. Vegaaniviiniäkään ei ole unohdettu.

Viiniä voi maistella myös jälkiruokajuustojen ja hillojen seurana. Testasimme, mitkä alkoholittomat viinit ja juustot muodostavat maukkaimmat makuparit, lue tulokset!